Напишете дума/думи за търсене

Вдъхновяващи съвети от Бенджамин Франклин

Шестият президент на Америка определено е бил човек на действието. Не само че е надживял времето си, но неговото любопитство и страст към живота записват в биографията му огромен диапазон от интереси. Автор, подписващ се като Ричард Сондърс, издател, дипломат, изобретател и един от бащите основатели на Съединените американски щати. В списъка с изобретенията му са гръмоотводът, комбинираните очила с диоптър, известни като бифокални, фурната, плавниците и катетърът. Бенджамин Франклин определено е бил мъж, който е знаел как да получи това, което иска. Да надникнем заедно в неговия алманах на успеха.

1 Говорете по-малко

Добре направеното е по-добро от добре казаното. Говоренето е евтино. Всички познаваме хора, които непрекъснато обясняват за неща, които искат да сътворят, а никога не правят първата крачка. Да започнеш преследването на целта е едно стъпало по-близо към осъществяването й.

2 Не се мотайте

Не оставяйте днешната работа за утре. Ако имате ясна визия за кариерата си, време е да превърнете въображението в реалност. Защо да отлагате старта на нещо вълнуващо за неопределено време?

3 Бъдете подготвени

Имате нужда от строен бизнес план, който хем да е реалистичен, хем да ви даде нагледна представа за кариерния път, по който трябва да минете.

4 Не се опълчвайте срещу промяната

Докато някои от нас не смеят да рискуват, други процъфтяват. И в двата случая промяната е неизбежна. Фокусирайте се върху положителните страни от новото, вместо непрекъснато да си повтаряте, че може и нищо да не излезе.

5 Позволете си да правите грешки

Не се страхувайте от провала. Ако позволите да ви насели това чувство, със сигурност никога няма да излезете от комфортната си зона, която рядко води до велики дела.

6 Действайте на мига

Възможностите ни преследват на всяка крачка. Номерът е да действаме достатъчно бързо и мъдро. Вместо да си мислим, че нещо няма да сработи, нека си позволим свободата от премерен риск.

7 Опознайте себе си

Да разберем самите себе си въобще не е лесна работа. Много по-поносимо за нас е да виждаме романтичната си страна. Крайно време е обаче да бъдем напълно откровени със собствените си персони, ако искаме да успеем.

8 Не се предавайте

Упорството завладява всичко. Ще има дни, в които няма да ви достига въздух от безкрайните ангажименти. Но ще има дни, в които с кеф ще изпиете класна напитка, доволни от факта, че сте надскочили себе си.

9 Бъдете мъдри

Трагедията на живота се състои в това, че остаряваме твърде рано, а помъдряваме твърде късно. За съжаление, няма машина на времето, с която да се върнем назад. Ключът към успеха е да разберем, че трябва животът ни да е изпълнен с цели, постижения и щастие.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X