Напишете дума/думи за търсене

Книги, които помагат за щастие и усъвършенстване

Книгата винаги е била умен приятел и съветник. Тя ще ви помогне да намерите отговори на много въпроси от живота, ще предложи изход от затруднения и ще облекчи стреса. Предлагаме ви списък с книги, които ще ви помогнат да разберете себе си и да изградите хармонични отношения. Творби, които ще ви мотивират да погледнете по нов начин живота.

"Есенциализъм. Пътят към простотата" - автор Грег Маккийън

Книгата ще отговори на въпроса "Защо времето и енергията ни са безценни?" Читателят научава, че не бива да се хаби за бизнеса и хората, които нямат истинска стойност за него. Авторът обяснява как да идентифицираме ключови задачи и да се съсредоточим върху важни неща.

"Тайна" – автор Ронда Бирн

Губите ли се в живота си? Не може да намерите вашата дестинация? Авторът обяснява как да реализирате собствените си мечти и стремежи. Нищо не е невъзможно. Има само граници, които самите ние установяваме в съзнанието си.

"Силата на настоящето" – автор Екхарт Толе

Нашият егоистичен ум се вкопчва в псевдосебе си и от това възникват проблеми, болка и негативни преживявания. Може би е време да се отърсите от себе си, да преразгледате начина си на мислене и най-накрая да започнете да живеете?

„Важни години. Защо не трябва да отлагате живота си за по-късно? " – автор Маг Джей

Книгата ще ви разкаже защо периодът от двадесет до тридесет и две години е най-важният в живота ни. Авторът ще обясни защо не е необходимо да се отлага началото на зряла възраст и как да се организира това време, за да се гарантира бъдещото благополучие.

„Излезте от зоната си на комфорт“ - автор Брайън Трейси

Ако искате да постигнете цели и да увеличите собствената си ефективност, то тази книга е за вас. Авторът предлага ценни съвети, които ще ви помогнат да разрешите вечния проблем с липсата на време и ще напуснете вашата зона на комфорт, за да демонстрирате добри резултати в работата си.

„Мечтането не е вредно. Как да получите това, което наистина искате" автори - Барбара Шен, Ани Готлиб

Книгата разказва как да реализирате своите възможности, да осъществите мечтите си и стремежите да се превърнат в реални резултати. Авторите ще ви помогнат да определите вашите печеливши лични качества, способности и таланти.

„Компас от емоции. Как да разберем чувствата си" – автор Илсе Санд
Както подсказва името, книгата ще предостави възможност да разберете себе си и буквално да разграничите вашите основни емоции. Авторът ще ви научи да работите с негативни преживявания, както и правилно да изразявате различни емоции.

Книги, които улесняват изграждането на щастливи отношения

„Съюз на различните“ – автори Ицках Калдерон Адизес, Йекезел Маданес и Рут Маданес
Полезно ръководство за хората, които искат да засилят брака си. Въпросът за конфликтите в семейството е описан просто и ясно. Книгата предоставя възможност за разглеждане на връзката структурно, като се използва поведенчески модел, подходящ за контакт с партньор от определен тип.

„Прегърни ме по-здраво“ - автор Сю Джонсън

Искате да създадете хармонични отношения? Тази книга ще ви помогне с полезни съвети за различни периоди от брачния живот. Тя ще ви научи да обръщате внимание на собствените си грешки и ще ви даде идеята, че всичко е във ваши ръце.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X