Напишете дума/думи за търсене

Рейки събужда лечителските сили на всеки

Сигурно мислите, че да се лекуваш само като държиш ръка на болното място е невъзможно, но има десетки случаи за разрешаване не само на леки, но и на сериозни здравословни проблеми. Как рейки помага за здраве и сили обяснява лечителят, преподавател и основател на „Български рейки център“ Екатерина Стоянова.

Хората сме носители на земната енергия „ин”

„Рейки е космическата жизнена енергия, която също като въздуха всеки миг ни изпълва с живот, независимо, че не я виждаме”, обяснява Катя. Тя напомня, че има космическа енергия наречена „ян”, която е положителна. Има и „ин” енергия – земна, която е отрицателна. Ние хората сме носители именно на земната енергия, тъй като сме свързани със земята. „Като се ударим някъде, ръката ни машинално отива на мястото, където изпитваме болка. Когато погладим това място, облекчаваме болката. Случва се, тъй като използваме нашата жизнена енергия, но тя не е неизчерпаема, а и трудно се зареждаме с нея. Затова може да използваме рейки енергия”, казва Катя.

Тази енергия навлиза през фонтанелата съвсем естествено и въздейства върху енергийните центрове. Те повлияват на жлезите и централната нервна система, а жлезите - върху органите. Ако човек се научи да направлява тази енергия и тя да протича правилно в организма му, може да се самолекува. Всеки има право да използва тези енергии. „Дошло е времето тайните знания да се върнат на хората и това е, което правим в нашия център от 15 години”, убедена е Катя.

Отрицателните емоции са причина за 99% от здравословните проблеми

„Нашите собствени емоции и стресът предизвикват 99% от болестите”, казва рейки мастерът. Разходките сред природата, облягането на дърво и плуването в морето са лесен начин за изчистване и зареждане с енергия, но това става по-бавно. Има упражнения, които вършат тази работа и направени вечер, могат да премахнат главоболие, повишено кръвно налягане и да детоксикират. За целта се слага дясната ръка на челото, лявата под пъпа за около 20 минути, докато се получи еднакво усещане в дланите. След това ръката, която е била върху челото се премества върху другата и се държи така още 20 минути.

Друго важно упражнение е заземяването. При него човек започва да мисли, че от краката му излизат корени като тези на дърво. Те минават през пода, надолу през етажите и стигат земята. Така се дава възможност там, където има блокирала отрицателна енергия в организма, да изтече в земята. И по този начин се отваря място за чистата, божествена енергия. При болезнен цикъл и проблеми с яйчниците ръцете се слагат на слабините всяка вечер за известно време. Добре е ръцете да се слагат и на коленете и леко да се поглаждат, особено при навършилите 45-50 години.

Предаването на рейки знания става от учител към ученик, не с книги

По време на инициацията, учителят се обръща към вътрешните ресурси на човека, настройва способността му за самоизцеление и му подава по-силна енергия. Така се премахват блокажите в енергийните му центрове. При това тайнство се отварят енергийните центрове на дланите, през които изтича лечебната енергия, влязла през главата и преминала през сърцето и слънчевия сплит. Отварят се и енергийните центрове на краката. И всеки сам може да лекува себе си ден след ден.

лечителят, преподавател и основател на „Български рейки център“ - Екатерина Стоянова
лечителят, преподавател и основател на „Български рейки център“ - Екатерина Стоянова

Когато лекуваме с рейки, докосваме с ръце, защото само ръката може да предаде любовта и състраданието, което чувстваме към човека, на когото помагаме.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X