Напишете дума/думи за търсене

Алхимикът на позитивната промяна Саджит Аден отново идва в България

Все по-често си задаваме въпроса как да се справяме в ежедневието, така че да запазим своето физическо и душевно здраве, отговаряйки на стандартите в професионалния и личния ни живот. Именно балансът между тяло, ум и душа се явява в центъра на практикатa на индийския терапевт Саджит Аден. Повече от 20 години той посвещава на процеса на настройване на тялото и съзнанието като отражение на дълбоките положителни промени в живота на хората. Роден в Индия, Саджит не се ограничава с границите й – в момента той живее в Лондон и пътува из целия свят, споделяйки своя опит с хора от различни националности.

Основна негова философия е идеята, че човек трябва да работи и преоткрива себе си на всички нива, за да може цялостно да се реализира в живота. В работата си като терапевт той имплементира техниките и методите, които създава - ReflexoBalancingTechnique©, Trimatrix Healing© Technique, семинари като "Реализирането на енергичния гръбнак", работилници като "The Satya Experience" и "Изкуството да даваш", неговата програма за треньорска програма "Вътрешен живот баланс © Коучинг", мощни и уникални медитации, като и "Шакти" – разгръщане на самоувереност със събудената женска същност.

Този декември Саджит отново ще бъде в София, където ще проведе множество индивидуални сесии и няколко уъркшопа.

Саджит, ти вече си редовно гостуващ в София, където твоят метод на лечение придоби сериозна популярност. Би ли ни разказал повече за него?

Създадох тази техника на основата на рефлексо-балансиращата техника преди много време. През годините съм се занимавал с НЛП, хипноза и лечителски аспекти на енергията. Не говоря конкретно за рейки, а за специфични аспекти на балансиращата енергия. Особеното на тази техника е, че на стъпалата има нервни окончания под формата на точки. Всяка точка работи като част от тялото. Хората са много изненадани, когато вратът се оказва излекуван благодарение на стъпалата. По същия начин предменструалният синдром при жените може да бъде подобрен. Когато създаваме „котва“, което е част от хипнозата, в този процес ние премахваме конкретна ситуация от подсъзнанието, която не ни е полезна и поставяме друга, която покълва като семе. Така правим промяна.

Как започна да се занимаваш с всичко това и какъв беше пътят ти дотук?

Мога да кажа, че още когато започнах, знаех, че няма да се занимавам с традиционна рефлексо-балансиращата техника. През двадесетте ми години се занимавах с изучаването на духовните аспекти от живота, наблюдаването на природата и света. Така с надграждането се достигна до момента, в който мога да сканирам човек и да кажа „хм, с този човек се случва това и това“. С времето си дадох сметка, че мога да използвам дарбата си или за да анализирам човек за свое предимство, или за да променя нечий живот. Не съм догматичен – вълнува ме интелигентността, която съществува във всяко нещо, дори и в камъка. Камъкът е един добър пример за състояние на съзнание. Неговата цел е да бъде там и той стои перфектно като камък. Понякога точно камъните, в които се препъваме, ни събуждат за дадена мисъл. Тогава може да кажем, че именно това е тяхната цел.

Всичко около нас е в това перфектно състояние на съществуване. Вие, аз, тази маса – всичко това съществува в своето съвършенство в своето време и пространство. Когато видим деформирано лице, за нас като хора е много трудно да го приемем, но истината е, че има симетрия и антисиметрия. Антисимитреията е по-силна от симетрията. Именно тя освобождава пространство за симетрията. Когато започнем да разбираме това като холистичен начин, тогава ще разберем как светът се променя. За мен рефлексо-балансиращата техника беше моментът, в който започнах да работя с хора като терапевт и осъзнавах промените, които настъпват. Не обичам определението „психичен“, но истината е, че когато някой дойде при мен, не е нужно да ми казва какъв точно е проблемът, защото го получавам като информация в съзнанието си. Всички имаме възможност да го усетим, но не вярваме в това. Завърших магистър „Журналистика“, така че въпросите защо и как винаги са стояли на дневен ред. Очевидно има нещо, което говори с нас – ако ви кажа, че вашата аура говори, вероятно не бихте повярвали, защото не можете да се асоциирате с това.

Тоест ти имаш някакви свръхсетивни възможности? Може ли да обясниш повече за това?

Четох преди време за изследване на ДНК на баща и син, поставено в две отделни кутии със стена помежду им. Можете ли да повярвате, че двете са създали комуникация? Оказва се, че ние не познаваме енергийния състав на ДНК-то и начина, по който той резонира. Когато аз се докосна до човек, мога да усетя неща, защото ДНК-то говори. ДНК-то не спира своето съществуване – затова и хората могат да комуникират с починали. Във физическия свят важни са и вибрациите, защото всичко около нас вибрира.

Това, което съм осъзнал, е, че когато се изкачите по-високо в нивото на съзнанието, вие можете по-лесно да разчетете сигналите. Една майка винаги знае какво се случва с детето й дори без вербална комуникация. Грижовен доктор може да излекува пациента си. Така че всичко това далече не е свързано единствено с духовния свят. Когато си купите хляб, направен с любов, вие лекувате душата си. Един от примерите, които обичам да давам, е как гледаме на нещата – когато променим нашия поглед, ситуацията се променя. Това е закон и на квантовата физика, не само на духовната материя. Нека вземем следния пример: момиче стои на улицата. Един мъж я гледа като сексуална перспектива. Друг мъж я вижда през погледа на баща и дъщеря. А трети я вижда като човешко същество. Едно и също момиче е видяно по толкова различни начини. Каква е разликата? Погледът. Когато погледът ни се промени, всичко се променя.

Кога дойде в България за първи път и какво да очакваме от посещението ти този декември?

За първи път дойдох в България през 2009 г., практикувайки рефлексо-балансиращата техника. Тогава се занимавах основно с тази практика, но през годините добавих различни семинари и уъркшопи. Този път освен всички индивидуални лечебни сесии, за които вече имам записани доста хора, съм подготвил следната програма между 6 и 12 декември: сеанс индивидуално послание от „Линията на живот“, триматрикс лечение – настройки и хармонизиране, работилница “Един ден на благословии - подаръци от Вселената“, семинар "Събуждането на Шакти - творческата сила на Аз-а".

Какво всъщност означава „триматричен“?

Думата „триматричен“ не съществува в речника. Тя ми беше дадена по време на медитация. Получих послание, че трябва да развия този процес. По това време знаех малко за матрицата и не бях много сигурен как трябва да се развие този процес. Трите част на тяло, ум и съзнание са матрица. Проблемът на съвременния човек е, че умът е на едно място, тялото на друго и очевидно не сме свързани със съзнанието си – по-скоро обикаляме нагоре-надолу като пилета без глава. Това, което трябва да направим, е да помислим по темата и да действаме като механици – да се постараем да ги съчетаем и да достигнем до божествения код. Наскоро приключих с първата обучителна група в Британия. Една от дамите ми сподели, че колегите й са казали, че я намират различна, дори очите й са променени. Така че да, променяме се дори физически.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X