Напишете дума/думи за търсене

Удивителни факти, които променят разбирането за света

Знаете ли, че има "златна кръв" или че автомобилите на Мерцедес имат тайна технология, която се активира преди злополука? Ако не, подгответе се да бъдете още по-изненадани.

Събрахме за вас най-яките нови факти, които отново ще ви напомнят колко невероятно страхотен е светът, в който живеем.

1. Най-силният вик на света е думата "тихо"

Този необичаен рекорд принадлежи на учител от Белфаст (Северна Ирландия). През 1994 г. г-ца Фланаган е записана в Книгата на Гинес, крещейки: "Тихо!"

Силата на този вик е 121,7 децибела (по-голяма от тази, която може да чуе на рок концерт). За щастие на нейните ученици тя никога не използва тайното си "оръжие" в клас. Това видео е записано като демонстрация на мощта на нейните бели дробове.

2. Някои автомобили на Mercedes-Benz издават "розов шум" преди катастрофа

Тази система се нарича Pre-Safe. Когато сензорите на автомобила установят, че следва сблъсък, системата възпроизвежда "розов шум". Той е почти неуловим, но кара мускулите на ушите да се стегнат. Тази система помага на шофьора да избегне повреда или загуба на слуха като последица от злополуката.

3. Има само 5 ястия, които всеки трябва да може да готви

- Бургер. Защото всеки обича добър бургер.

- Здравословна закуска. Тя е наистина важна за началото на един добър ден, затова трябва да е вкусна и здрава.

- Яхния. Това е нещо, което може да готвите всеки ден от седмицата.

- Пилешко ястие. Има десетки начини за готвене на пиле и то върви добре с всяка гарнитура.

- Десерт. Консумирането на тортата, която сте направили, е много по-приятна от тази, която сте купили.

4. Първата космическа станция - Asgardia, приема заявления за бъдещо гражданство

Това е първата държава, която ще бъде разположена в орбитата на Земята. Вече има собствено знаме, герб, конституция и президент. Това ще бъде руският учен и бизнесмен Игор Ашурбейли. Проектът вече е напълно финансиран, а реализирането му е започнато. Ако решите да кандидатствате за гражданство, можете да го направите тук.

5. Има причина защо под душа се появяват най-яките идеи

Според психолога от Харвард Шели Х. Карсън вземането на душ или вана е чудесна идея, ако имате нужда от творчески подход към даден проблем.

Когато човек се отпусне във ваната или под душа, мозъкът започва да работи в т.н. инкубационен цикъл. В това състояние обикновено взимаме важни решения, премисляме идеи и стигаме до интересни изводи.

6. Има нещо, наречено "златна кръв", а само 43 души в света я притежават

Този тип кръв се нарича "златна кръв" поради невероятната си рядкост. Тя може да се използва при кръвопреливания за всеки кръвен тип, независимо от резус факторите. Хората с Rh-null кръвна група са най-ценните кръводарители в света. Днес има само 43 души, които я притежават.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X