Напишете дума/думи за търсене

Алхимикът на позитивната промяна Саджит Аден отново идва в България

Страним ли от другата страна на живота?

Мисля, че често се опитваме да живеем по различен начин. Например в обществото, ако гледаш филм, телевизионна програма, сериал, винаги се опитваш да се доближиш до един от образите и да го имитираш. Обществото живее с образи и идоли. Въпросът е знаем ли къде е умът? Лесно е да го откриете, макар и да няма физическо изражение. Ако сме гладни, нашият ум ще е в храната. Ако обичате работата си, определен човек, то умът ви ще е там. Истината е, че умът ни трябва да бъде тук. Решенията, които взимаме, трябва да са свързани с присъствието ни тук и сега, а не с емоциите ни. Това е и проблемът в обществото. Опитваме се да живеем нечий друг живот. Моят въпрос към хората е: Коя версия на Iphone ви прави по-добър човек? Простият отговор е: нито една от тях. Разбира се, няма нищо лошо да имате последния модел техника, но става дума за много по-голяма потребност от това. Желанието ни да имаме „онова нещо“ ни съпътства от хилядолетия. Ако се върнем назад във времето, това е пример за оцеляване. Да имаш здрав партньор е било жизненоважно, за да се справиш. Когато си застанал на десетия етаж, има много неща под теб. Но тези неща са основата, без която няма да е намираш там, където си. Има много пластове в съзнанието на човека. За някои хора всичко това е твърде далечно, но това е причината да има пирамидална структура в мисленето на хората. Проблемът на обществото е, че не сме тук.

Как да започнем промяната?

Трябва да се промени визията – начинът, по който се виждат нещата. Ако си ядосан или някой е ядосан на теб, това е проблем на другия човек, не твой. Те са ядосани, защото имат проблем със самите себе си, не с теб. Много хора са идвали при мен и след това са спирали да бъдат гневни. Това е моментът, в който успяваш да погледнеш себе си и да промениш някои неща. Така работи и Inner Life Balance Couching. Събужда те, свързва те със самия теб и редефинира границите. Най-интересното е, че той променя границите и с останалите хора около теб.

Можеш ли да научиш всички хора на това?

Вярвам в нещо много просто. Ако някой дойде при мен, то трябва да е с желание. Хората идват скептични, но си тръгват различни. Помня един успешен бизнесмен в Гърция, който дойде при мен, изпратен от приятел. Първия път дойде с много арогантно поведение. Втория път дойде, направихме сесията, без дори да разговарям с него.

Този човек беше роден в Египет, а много хора, които са родени там през 30-те и 40-те години, имат проблем с черния дроб заради питейната вода. Когато след сеансите ни посети лекар, той беше изненадан от резултатите. Така този бизнесмен се превърна в човек, който отменяше срещи, само за да може да идва на терапия два пъти седмично.

Всички ли имат своя цел на този свят и може ли да продължим, без да я съзнаваме?

Да, имаме цел. Всеки идва на този свят със своя потенциал. Може да не отидете в Харвард, за да станете топ лекар, не е нужно и да учите, за да получите мъдрост и знание. В кой университет са били Исус, Буда или който и да било от великите учители? В нито един от добре познатите. В Индия в много бедни училища седят на дърво и четат. Някои от тези ученици продължават в НАСА или като успешни лекари. Важно е как използваме ума и съзнанието си. Трябва да бъдем тук в тази секунда. Никой от нас не знае какво ще се случи в следващата. Защото това, което решиш сега, ще повлияе и на онази следваща секунда. Това е животът. Имаме изключително дълбок потенциал. От нас зависи как ще го използваме.

Разкажи ни повече за себе си.

Аз съм обикновен човек – обичам своята пица и бира в петък, обичам да се смея. Както казах, завърших „Английски политически науки“ и „Икономика“. Не бях брилянтен ученик, а баща ми казваше: “Ти си толкова умен, не разбирам защо не си начело на класа“. Малко по-късно направих и магистратура „Журналистика“. Харесвам програмирането. Корпоративният свят не е моето място – работех в неправителствения сектор. Баща ми беше във въздушните сили, така че живеехме на различно място на всеки 5 години. Имах възможност да срещам различни хора от различни култури. Запознавал съм се с клиенти в самолета, които казват: „Трябва да дойдеш в нашата държава“. Животът е много интересен, не може да бъде скучен.

Живееш в Англия, нали така?

Да, живея в UK, която е удобна дестинация за пътуване. Преди това живях в Тексас, а преди това в Гърция. Така че аз съм гражданин на света. Никога не съм се чувствал като чужденец. Това е моето пътуване и все още не знам къде ще ме заведе. Не обичам думата гуру. Когато се върна към доказалите се учители виждам, че учението говори само за едно: любов. Това е основата и на моята работа. Любовта не е нещо, което взимаш или даваш, то е нещо, което си. То е като Слънцето, което не казва: „Ще ти дам любов“. Не съм лечител, аз балансирам нещата в хората. Трябва да достигнем до момента, в който хората около нас се променят позитивно от самото ни присъствие. Това е моята цел в живота.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X