Напишете дума/думи за търсене

Каква е твоята зодия според египетската астрология

Подобно на западната астрология, египетската астрология също има 12 знака. Разликата е, че тези знаци са в различни дни от различни месеци.

Проверете своя зодиакален знак и какво египетската астрология казва за вас.

1. Нил (1-7 януари, 19-28 юни, 1-7 септември, 18-26 ноември)

Родените под първия знак на зодиака хора са спокойни и тихи по природа. Подобно на река Нил, който е източник на живот за египтяните, те са много грижовни и даващи. Изпълнени със страст, винаги са готови да започнат нещо ново. По природа са пацифисти и остават далеч от всякаква форма на раздори. Те са много наблюдателни и имат способността да общуват добре.

Въпреки това тяхната емоционалност е недостатък и често ги вкарва в неприятности.

Съвместимост: Амон-Ра и Сет

2. Амон-Ра (8-21 януари, февруари 1-11)

Вторият зодиакален знак е управляван от египетския бог на творението Амон-Ра. Хората, родени под този знак, са естествени лидери и имат оптимистичен характер. Те са надарени с таланти и късмет. Винаги се занимават с проблемите на света и правят всичко възможно да ги решат. Добри са във взимането на решения, а интуицията им затвърждава още повече лидерските им умения. Имат кралска аура.

Въпреки това странят от идеята за създаване на семейство и дори да го направят, те не са добър фамилен материал поради ангажиментите си към външния свят.

Съвместимост: Нил и Хорус

3. Мут (22 - 31 януари, 8-22 септември)

Третият зодиакален знак се управлява от Мут, божествената майка, която е свързана с водата. Подобно на Мут, хората, родени под този знак, са майчински настроени и може да бъдат изключително добри родители. Те са защитници на онези, които обичат. Те са велики модели за подражание на младите.

Въпреки това трудно отварят сърцето си към другите. Склонни са към депресия, което ги прави уязвими във връзките си. Нерядко са наранени от отношението на околните. Податливи са на емоционални изблици.

Съвместимост: Амон-ра и Тот

4. Геб (12-29 февруари, 20-31 август)

Този 4-ти зодиакален знак се управлява от египетския бог на земята Геб. Те са чувствителни, интуитивни и емоционални. Чувствата им са подвластни на енергиите на Вселената, независимо дали са добри или лоши, а настроенията им зависят от тези елементи. Може да са прекалено радостни или твърде депресирани. Хората от тази зодия са надеждни приятели и партньори. Те са привлечени към благосъстоянието на планетата и често са загрижени за околната среда.

Чувствителността им обаче ги прави много уязвими и имат проблем да кажат "не" на другите, което е честа причина за техните проблеми. Понякога може да бъдат обсебващи, тревожни или дори егоистични.

Съвместимост: Хорус и Сет

5. Озирис (1-10 март, 27 ноември - 18 декември)

Петият знак на зодиака се управлява от египетския бог на подземния свят Озирис, който е символ на прераждането. Хората, родени под този знак, имат раздвоена самоличност. Те може да бъдат изключително силни и емоционално уязвими. Заради харизмата си от тях стават велики лидери. Прями по природа, те са страстни, оптимистични и нямат проблем да започнат нещо ново. Пълни са с енергия и винаги са готови да помогнат на другите.

Въпреки това може да са неспокойни и нетърпеливи. Обикновено много трудно понасят критики от всякакъв вид. Склонни са да избягват отговорности, когато са чувствата им са наранени.

Съвместимост: Изида и Тот

6 Изида (11-31 март, 18-29 октомври, 19-31 декември)

Шестият знак от египетската астрология се управлява от египетската майка богиня и богиня на природата Изида, която също е защитник по време на раждане. Хората, родени под този знак, са открити и прями и често са неразбрани от другите. Те са подвластни на логиката, практични и амбициозни са. Пълни с енергия и имат много добро чувство за хумор.

Обаче може да бъдат твърде изискващи понякога към околните. От време на време не ги свърта на едно място, което може да е причина да избягат от своите отговорности.

Съвместимост: Озирис и Тот

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X