Напишете дума/думи за търсене

Научи си сам: сайтове и приложения, които ни учат на какво ли не

Ученето рядко е забавно, защото го свързваме със спомена за даскала, който все ще ни вдигне пред дъската, когато не сме си научили урока. От друга страна пък, когато не ни карат да сме прилежни, с написани домашни и прочие носталгични академичности, а сами решаваме да поканим нещо ново в света си, нещата веднага придобиват забавен и предизвикателен тонус.

В интернет изобилства от сайтове, които ни предлагат самообучение от това как се правят домашни сапуни, та до бързо усвояване на японски.
Пазарът на таблетите пък съвсем разшири самоучителния хоризонт. Тези джаджи изобилстват от приложения, специално създадени за ъпгрейд на собствените ни знания и умения. Благодарение на един такъв услужлив сайт, 50-годишната съседка от горния етаж успя съвсем сама да измайстори пейка от дървени палета и стари столове с железни крака. Направо шапка й свалих. Да не говорим, че беше успяла да привлече за помощници и невръстните си внуци, които криво-ляво боядисаха дворната мебел.

Полезно за вашето дете

Ако вашият ученик се интересува повече от поредното ниво на Angry Birds, отколкото от география, лесно можете да се преборите с липсата му на интерес към държави, знамена и забележителности. Инсталирайте приложението World Atlas HD и го оставете да се диви на земните красоти, на антични карти на света и на красотата на моретата благодарение на сателитните снимки на географския гигант. Ако пък е привлечен от астрология, можете да го бонифицирате с приложението Star Walk, предназначено за таблети и смартфони. Насочите технологичната играчка към небето и на секундата ще откриете съзвездия, планети джуджета, звезди и сателити в реално време и информация за тях.

За вашето усъвършенстване

Порталът www.gcflearnfree.org изобилства от безценни и безплатни уроци за това как най-накрая да преборите Excel-а, да напишете правилното мотивационно писмо за желаната от вас работа, да си спомните какво беше това корен квадратен, за да можете да бутнете едно математическо рамо на наследника си. В него дори можете да намерите помощник за това как да приготвите вечеря за гости, които са вегани, месоядни или на друг тип диета.

Полезна информация – ето как

Ehow.com пък е чудесен самоучител за скритите майстори у вас. В него бъка от безценни съвети как да обезопасите дома си заради лазещия ви вече по пода бебок. Идеи за бизнес, който да ръководите от вкъщи, вместо да плащате ненужен наем на офис, също ви приветстват с добре дошли. Има дори информация как точно да си направите завидни кичури в домашни условия.


Как работят нещата?

HowStuffWorks.com е разкошна онлайн дестинация за всеки, който е любопитен да разбере как работят „нещата”. Ако сте достатъчно любознателен, то тази страница ще ви даде отговори на чуденията ви независимо дали са свързани с компютри, двигатели с вътрешно горене, наука, авиация, туризъм, машинарии и прочие житейски заобиколности. В него можете да откриете дори как се отваря ключалка с фиби за коса, което, току-виж, някой ден може и да ви потрябва.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X