Напишете дума/думи за търсене

Цветя за дома и за подарък според зодията

Имате избор от толкова много красиви цветя, а не може да вземете решение кое от тях да изберете за дома или за подарък. Тогава се доверете на зодиакалните знаци, според които за всеки от представителите има подходящо растение.

Овен

Представителите на зодията често са известни с лошия си темперамент, но пък са много чувствителни, притежават силна мотивация и организираност. Според денят на раждане за Овните най-подходящи са растенията орлови нокти и бял трън. Орлови нокти представлява многогодишно увивано растение. Нарича се още лоницера или японски нокът. Белият трън представлява едногодишно до двугодишно тревисто растение, което се използва за украса на букети.

Телец

Главната особеност на родените под знака на Телеца е тяхната упоритост, но същевременно с това са чувствителни натури. Лилиите и розите са подходящи, а ароматните букети в случаят са най-добрият избор.

Близнаци

Близнаците се отличават с двойствения си характер. Известни са с тяхната творческа природа и голямо въображение. При избора за цветя за зодията може да се спрете на смели цветове и необичайни форми. Препоръчват се екзотични букети с тропически цветя.

Рак

Родените под знака на Рака знаят как да бъдат забавни, добронамерени и лесно да общуват с хората. Белият цвят на много растения е подходящ за зодия Рак. Белите рози изразяват чистотата на духа и са особено добър избор за представителите на този астрологичен знак.

Лъв

Родените под знака на Лъва казват, че са особено креативни личности. Обичат танци, музика или изкуство. Цветята за Лъва са слънчогледите. Защото те са ярки и жизнерадостни, досущ като представителите на зодията. Огромен букет от слънчогледи в смесица с ярко оранжеви гербери би бил перфектният подарък за този знак.

Дева

Девите са грижовни, приятелски настроени и са известни с перфекционизма си в много отношения, както и с набито си око за детайли. Не е изненадващо, че цветята, приписвани на Девата, са малки и спретнати като лютиче, нарцис и хризантеми. Хризантемите са се отглеждали в Китай още през петнадесети век, а днес са изключително популярни и любими на много хора. Те изглеждат чудесно смесени с различни цветове и подредени по зеленина.

Везни

Представителите на зодия везни са запалени по баланса, честната игра , историята и астрология. Държат на прекалена справедливост за всички и във всяко отношение. Много цветя са свързани с Везните: хортензии, астри, големи маргаритки, камбанки и големи рози. Перфектният букет, би бил смесица от сини цветя , подредени по големина рози и много зеленина, всичко това събрано заедно определено ще се хареса на везните.

Скорпион

Скорпионите са мистериозни личности с естествена привкус към академичните предмети, интелигентни и имащи силно интуитивен ум. Безпроблемно може да се каже, че Скорпионите разбират от всичко. Тъмно-червено мушкато, изтравниче и орлови нокти са подходящи за представителите на зодията. Тези цветя изглеждат страхотно самостоятелно или като част от по-голям букет.

Стрелец

Любвеобилен и забавен са описания на любимите ни Стрелци. Карамфилите са техните красиви и забавни цветя. Карамфилите идват в редица цветове, въпреки че розово и бяло се смятат за най-харесвани от представителите на тази зодия. Те изглеждат страхотно смесени в шарен букет или поотделно. Репеите също се считат за фаворити за Стрелците и може да бъдат включени като атрактивни допълнения към букета от карамфили.

Козирог

Козирозите предпочитат материалните придобивки, дългия и охолен живот. Редица красиви цветя се считат за свързани с тяхното раждане. Теменуги, бръшлян и червена метличина са фаворити на този знак.

Водолей

Водолеите са открито емоционални, но по положителен начин и притежаващи изключително напредничаво мислене. Орхидеите са цветята най-често свързвани с този знак. Тези прекрасни цветя пасват блестящо с характера на Водолея.

Риби

Ако имате приятел, който е забавен човек и има страхотно чувство за хумор, интуитивен и може би има и духовна страна, шансовете да е роден под знака на зодия Риби са огромни. Водни лилии, макове, мъх, люляк, орхидеи и дори ревен са подходящи цветя за зодията.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X