Напишете дума/думи за търсене

д-р Самир Кале: Всеки може да лекува себе си с омни рейки

С омни изцеление се работи за разрешаване на физически, емоционални, психически проблеми, както и за духовно израстване. Как започва всичко, обяснява д-р Самир Кале, който е чест гост в Българския рейки център.

Д-р Кале, каква е разликата между другите видове рейки и омни рейки?

Има много рейки системи, които говорят за ян енергията, други за ин или само за духовната страна на нещата. Ние искаме да представим система, която включва всичко в едно. Омни рейки работи с два типа енергия – космическата ян и земната ин, и с тях може да обхванем всеки проблем в тялото. Системата се учи лесно. В момента имам 35 000 студенти по целия свят, които са на възраст от 10 до 92 г. Практикуването всеки ден по 10-15 мин успокоява, помага при зависимости от цигари, алкохол. Действа благотворно при емоционални драми, безсъние, повлиява добре дори шизофрения. Няма лекарства, които лекуват емоциите и психическите проблеми. А и хапчетата винаги имат странични ефекти.

Какво представлява инициацията?

Това е специален ритуал, при който учителят „включва“ желаещия към тази енергия. Той настройва седемте чакри, за да може да протича в тях тази ин и ян енергия. Чакрите се пълнят с позитивна енергия. След инициацията човекът е защитен от всякаква негативна енергия, която идва към неговото тяло или към чакрите. Ако някой ви изпрати лоша енергия, тя се връща обратно към този, който я е насочил към вас.
След инициация обикновено на моите студенти им се доспива. А сънят идва само когато си умствено и психически отпуснат и спокоен.
При практика с омни енергия се използват определени символи и мантри, с които се отключва енергията и тя идва към нас. Всеки символ се рисува мислено в зоната на третото око. Във времето около практиката само не трябва да се пият студени течности.

Какви упражнения се правят?

Има 22 позиции, при които ръцете се държат върху определени части от тялото като очи, слепоочие, колене, гърло, корем. С тези позиции се работи за лечение на почти всички заболявания. Кои са те, може да научите в книгата „Системата за естествено изцеление омни“.

Кой цвят аура е добре да имаме?

Бяла, виолетова, розова. Не е добре да е черна, тъмножълта, тъмнозелена или сива. Дори човек да има черна аура и да е тръгнал по лош път, може да се излекува, да се промени, да му се направи инициация, да се пречисти. Всеки човек се нуждае от израстване в живота. Мога да кажа, че идвам в България от 2002 г. и аурата на хората става все по-добра, но тук все още имате проблеми със зависимости като цигари, алкохол. Добре е това да спре.

Защо според вас много двойки днес се разделят?

Това е поради емоционалните и психическите проблеми на времето. Те създават лоши взаимоотношения. В омни имаме специални символи и мантри за подобряване на взаимоотношенията, други са за просперитет и успешен бизнес, има и за работа по здравето. Ако искате да се успокоите вечер, затворете очи и направете бързо дишане за 1 мин (80-90 вдишвания и издишвания). Може да се научите и как да си правите енергиен масаж.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X