Напишете дума/думи за търсене

5 начина да махнем лошата енергия от дома си

Както си седите на дивана вкъщи, изведнъж ви се приисква да излезете и да не се прибирате с дни. Усещате напрежение, което не можете да си обясните, защото не ви мъчат никакви проблеми и дилеми. Лошите емоции често се загнездват в място, където са се трупали с години и могат да попият в стените и подовете. Така че нищо чудно да имате нужда да прочистите негативната енергия от жилището си.

Направете го, като първо разтворите широко всички врати и прозорци и оставите стаите и коридорите да се проветряват добре. Изтупайте възглавниците, одеялата и шалтетата.

Отървете се от безпорядъка

Има причина да се почувствате добре, след като сте почистили и подредили жилището си. Предметите задържат много енергия и физически, ментално и емоционално блокират нашия път напред, твърдят консултанти по фъншуй. Огледайте добре вещите си и махнете всичко ненужно - заменете снимките и декорациите, които не харесвате вече, с такива, които сега ви носят радост.

Изхвърлете всички счупени мебели

- столове, нощни лампи или чекмеджета, защото според специалистите по фъншуй те задържат лошата енергия.

Махнете и увехналите растения и тези, които са започнали да умират. Те така или иначе вече не са живи, така че няма смисъл да ги държите повече в дома си.

С миризма на градински чай

Това е един от най-честите методи за справяне с лошата енергия в жилището. Отворете вратите и прозорците и запалете китка градински чай. Минете с него от вътрешността на стаите към прозорците и вратите, като разнасяте дима към ъглите на стаите и към тавана. След като сте окадили всичките стаи, излезте през входната врата и оставете градинския чай да изгори там. Не го внасяйте повече в дома си, а направо го изхв ърлете в кофата навън.

За да се отървете от негативната енергия на предишните собственици на дома ви, може да използвате още един трик - да поръсите сол в четирите ъгъла на всяка стая и да я оставите да престои така 48 часа. След това я почистете с прахосмукачка или с метла и отново я изхвърлете в боклука навън.

Боядисайте стените в жълто

Цветът е с ключова роля в дома и според интериорни дизайнери жълтият неутрализира лошата енергия. С жълти стени пространството в жилището изглежда по-голямо, а стаите стават по-уютни и по-топли. Те предразполагат хората и им помагат да са в по-ведро настроение. Жълтият цвят стимулира умственото развитие и активира паметта. Той е подходящ за декор на антре, кухня, хол и детска.

Заоблете ръбовете

Едно от най-важните правила във фъншуй е да намалите колкото може повече броя на ръбовете и ъглите в дома ви, защото те се приемат за места, които са способни да изтеглят от енергията на човека. Омекотете ги, като сложите близо до тях кръгли вази, настолни лампи или кутии за бижута.

Вземете и повече огледала, но и тук важи правилото за ръбовете, така че се постарайте да са с кръгла или овална форма. Избягвайте огледалата с рисунка, огледалните плочки и огледалните повърхности, които раздробяват отражението на части.

Лошата енергия влиза в дома през прозорците и вратите, затова трябва редовно да ги пречиствате. Измийте ги добре със следната смес: в 1 кофа вода сложете сока от 5 лимона, 1 ч.ч. сол и 1/2 ч.ч. оцет. Когато измивате рамките на вратите и прозорците, го правете с ръкавици, за да не се прехвърли негативната енергия върху вас.

Ако всички тези методи ви звучат глуповато, най-добре е да се обърнете към свещеник, който да освети дома ви. 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X