Напишете дума/думи за търсене

Сребърната връв, която свързва тялото и душата

Още известният гръцки лекар Хипократ осъзнава значението на гръбнака и казва: „Опознай гръбнака, тъй като там се крият причините за много болести.“ Да обърне внимание на гръбнака, е дошъл у нас известният лечител и духовен учител Сатджит Аден. Той проведе курс по енергетично изравняване на гръбнака и лечебен масаж за по-добро здраве, подмладяване и духовно израстване. Аден провежда и лечебни сесии като рефлексолог.

Сребърна връв свързва тялото и душата

В първата част на курса Сатджит Аден обръща внимание на един невидим факт – сребърната корда, която според него има всеки човек. Тя свързва физическото тяло с астралното. По нея преминава информацията от Вселената и от нашия Създател към душите ни. За сребърната корда е писано във всички древни книги като Библията и Корана. Хора, които са били в клинична смърт, също разказват как по време на катастрофата са видели, че излизат от тялото си, но имат връзка с него, която е като сребърна нишка. Един от най-големите учени Едгар Кейси, който пише за акашовите записи, разказва и за интересно преживяване, по време на което срещнал ангела на смъртта. И той, вместо страшен и грозен, с качулка и коса в ръка, бил много красив. Ангелът му обяснил, че когато на човек му дойде времето за връщане „у дома“, той реже с косата сребърната корда и връзката между съзнанието и тялото се прекъсва. „Както бебето е свързано с майката чрез пъпна връв и получава храна, за да расте, така сребърната корда ни помага да растем духовно. Причината да направя курса е да разберем откъде идват нашето съзнание и мъдрост“, обяснява учителят.

Всеки може да се качи на по-високо духовно ниво от това, на което е

Сатджит е на мнение, че всички ние вибрираме на различна честота. Тези, които вземат наркотици и пият алкохол, са настроени на ниски честоти и случките и хората около тях трептят на същите. Колкото човек е по-осъзнат, добродетелен и се храни с по-чиста храна от природата, на толкова по-висока честота е той и привлича подобни хора и събития. Учителят обяснява, че нерядко причина за разделите между партньорите е разминаване в нивата, на които вибрират двамата, защото с годините единият се качва на по-високо ниво, а другият изостава. „В нашето общество днес има дисбаланс и желание за надмощие. Мъжете не искат жените да управляват, защото когато жена е на върха, тя мисли за добруването на всички, мисли от сърце за разлика от мъжете. Ако жените в България се събудят за духовен живот, и положението в страната ще се подобри“, убеден е Сатджит.

Отделете две минути само за масаж

Курсът има и практична част, от която може да се възползва всеки. Това е овладяване на древната индийска лечебна практика чампи. С ежедневен сутрешен масаж на врата, раменете, главата и гръбнака (до нивото на сутиена) се освобождава напрежението в гърба и във важните сервикални нерви. Тялото се тонизира, по-добре се усеща връзката с енергийните центрове, оттам с интуицията и осъзнатостта на ситуациите, в които попадаме през деня. Масажът подобрява имунитета, помага при безсъние и безпокойство, потиснатост и депресия, главоболие и мигрена, болки във врата, повишава концентрацията, намалява симптомите на синузит. Сатджит е убеден, че дори две минутен сутрешен масаж чрез разтъркване на раменете и гърба с длан ще помогне на всеки да има по-здрав и добър живот.

лечител и духовен учител Сатджит Аден
лечител и духовен учител Сатджит Аден

Когато човек е в стрес, нервите му блокират, появяват се схващания, проблеми с ендокринната система и с хормоните. Затова на помощ идват масажите, които освобождават блокиралата енергия и тя бликва като фонтан.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X