Напишете дума/думи за търсене

Неща, които трябва да правим преди 9 часа сутринта

„Когато се събудите сутрин, означава, че отново сте получили ценната привилегия да сте живи - да дишате, да мислите, да се наслаждавате и обичате“.

Марк Аврелий

Какво може да правим всяко утро, за да зададем добър тон на целия си ден.

Благодарете на себе си

Започнете деня си с благодарност за това, което имате. Тази практика ще ви научи на много важно умение - да бъдете благодарни на себе си за малките си успехи през следващите 24 часа. Това ще ви направи по-устойчиви на проблемите, които възникват през деня.

"Ако думата" благодаря "е единствената молитва в живота ви, тогава това ще бъде достатъчно."
Майстер Екхарт

Молете се

Молитвата, дори и най-простата, ще ви помогне да започнете деня си с чувство за спокойствие. Вместо да грабвате телефона още преди да сте си измили очите и да проверявате сутрешната си поща, прекарайте няколко минути в мълчание и четене на молитва, изпълвайки душата си.

През деня поемаме много големи и трудоемки неща – дайте си шанс да започнете на спокойна вълна. Молитвата ще ви помогне да се настроите, ще станете по-концентрирани и ще почувствате прилив на сила.

Обмислете дневния си график

Колкото по-рано е съставен дневният ви план, толкова по-ефективно и продуктивно ще прекарате времето си.

Изпийте чаша вода

Тялото ви се събужда дехидратирано, така че е много важно първо да пиете малко вода. В книгата си „Диета за екология на тялото”, диетологът Дона Гейтс предлага да се пие половината от дневната норма вода сутрин. Това ще почисти тялото от токсини, ще намали чувството на глад и риска от главоболие през деня.

Опънете мускулите
Трудно е да се намери човек, който се събужда с лекота в мускулите и костите. Изследванията показват, че сутрешното разтягане може да увеличи вашата гъвкавост, да подобри кръвообращението и да намали натрупания стрес.

Слушайте музика

Започвайки деня си с любима песен, ще получите много удоволствие, ще се развеселите и ще презаредите батериите си с положителна енергия за денонощието.
Изследванията показват, че музиката може да увеличи общата мотивация и производителност.

Усмихнете се

Започнете деня си с усмивка пред огледалото в банята. Оказва положително влияние върху общото ви състояние и настроение, дори когато изобщо не сте щастливи.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X