Напишете дума/думи за търсене

Храни и напитки, по-ободряващи от кафето

Има дни, в които просто не може да спрете да се прозявате и мисълта за кофеина ви се струва като спасителна жилетка. Кафето обаче понякога влошава нещата.

Сутрешното кафе, съпроводено с нездравословни хранителни навици, със сигурност ще доведе до умора и непродуктивност.

Има храни и напитки, които биха могли по-успешно да ви събудят.

Яйца

Може би сте чували, че яйцата не са особено полезни, но това съвсем не е истина. В действителност те са един от най- добрите храни за закуска, тъй като жълтъците съдържат протеини, които ни снабдяват с енергия през целия ден.

Мента

Изследователи са установили, че ароматът на мента увеличава бдителността и намалява умората. За едно по-бодро утро опитайте да се събудите с чаша ароматен ментов чай вместо с черно кафе.

Вода

Обикновена чаша с вода действа много добре за по-бързо разсънване. Повечето от нас се събуждат леко дехидратирани сутрин, а когато тялото не разполага с достатъчно вода, не извършва нормално функциите си. Чаша от животворната течност след събуждане веднага ще окаже положително влияние.

Семена от Чия

Семената от чия са богати на Омега-3 мастни киселини, които успешно могат да понижат чувството на умора. Освен това тези малки семена могат да абсорбират до десет пъти теглото си във вода а по този начин забързат храносмилането. Приемайки ги за закуска, ще се чувствате бодри и хидратирани през целия ден.

Овесена каша

Оказва се, че класическата овесена каша наистина е сред най – добрите храни, които да приемате рано сутрин. Тя е истинска енергийна бомба благодарение на своя нисък гликемичен индекс – мярка за това колко бързо тялото абсорбира въглехидратите.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X