Напишете дума/думи за търсене

Как да се ободрим без кофеин

Кафето отлично разсънва и освежава, но само ако не го консумираме твърде често. Ако най-популярната ароматна напитка вече не ви носи прилив на енергия, трябва да се потърсите алтернативни ободряващи източници.

Според лекарите консумацията на повече от 4 чаши кафе дневно може да е причина за сърцебиене, мускулен тремор, безсъние.

Доза слънце

Един от най-добрите начини за разсънване е въздействието на слънчевите лъчи, благодарение на които тялото ни синтезира витамин D. Затова дръжте щорите и пердетата вдигнати и не пропускайте всеки ден да се разходите по светло за поне 30 мин.

Стимулирайте дейността на мозъка

Когато мозъкът ни работи, сънят бяга. Затова ако ви се доспи през деня, просто се съсредоточете върху задачите си или потърсете решение на актуалните си проблеми.

Понижете температурата

Топлината и уютът са идеално условие за дрямка. Но ако понижите леко температурата, концентрацията ви моментално ще се завърне. За целта проветрете помещението, излезте на свеж въздух или просто изпийте чаша студена вода.

Избягвайте въглехидратите

Храните с високо съдържание на въглехидрати не са най-добрият избор, ако трябва да сте бодри и работоспособни. Затова отдавайте предпочитанията си на продуктите, богати на протеини – например, на закуска хапвайте яйца и ядки.

Почивка за очите

Без компютър, телефон и таблет се чувстваме като без ръце. Но очите ни мат нужда от отдих от изкуствената светлина. Затова не забравяйте в течение на деня редовно да отлепяте поглед от диспеля на любимата си джажда.

Доза ендорфини

Правете нещата, които ви карат да се чувствате добре. Това може да е просто бърз поглед на снимка или видео, които ви правят щастливи. Ендорфините разбуждат мозъка и по-добре и най-силния стимулант.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X