Напишете дума/думи за търсене

Какво лекува рибеното масло

Дните с главоболие или мигрена са огромни въпросителни. Чудим се кога ще се почувстваме по-добре, дали ще може да си свършим работата и се молим да не се скараме с някого, защото сме сприхави. Има начин да овладеем дискомфорта.

Тензионното главоболие, при което сякаш имаме пристягаща лента около главата, е причинено от растящ стрес и напрежение в и около главата, шията и гърба. Продължава от 20 минути до няколко дни. А мигрената е съпроводена с пулсиращо и силно главоболие, гадене, чувствителност към светлина или звук. При 1/6 от хората тя засяга само едната страна на главата. Тензионното главоболие идва при нас след тревожност, депресия, стрес, проблеми със съня, затлъстяване, прекомерна употреба на кофеин, проблеми с врата или гърба, даже при алергии. Мигрената пък се причинява от хормонални нарушения, гени, непоносимост към храни, безсъние, напрежение в очите, ниска кръвна захар, хранителeн дисбаланс.

При някои жени мигрената започва малко преди или след началото на менструацията. За този неприятен проблем ще ви изпишат болкоуспокояващи като аспирин и ибупрофен, но се смята, че най-ефикасни са медикаментите от групата на триптаните. Ще ви препоръчат да почивате в тиха стая, като избягвате алкохол, силна светлина и храни с мононатриев глутамат, да масажирате болезнената зона, или да сложите горещ или студен компрес на главата си.

Започнете програма с хранителни добавки

Ако вземате рибено масло (3000 г) ще намалите симптомите на мигрена. Друг вариант за лечение е приемът на добавка от мултивитамини и минерали плюс обща дневна доза витамин В6 (50 г) и магнезий (600 мг). Те може да излекуват тензионни главоболия и да облекчат мигрена. Ако сте почитатели на билките, потърсете чобанка или моминска вратига. И двете намаляват силата, продължителността и честота на мигренозните пристъпи. Много полезна е аминокиселината 5-HTP (5-хидрокситриптофан – 50 мг до 100 мг, 2 пъти дневно). Тя помага за покачване на невротрансмитера серотонин, отговорен за доброто настроение. Други методи за лечение са: акупунктура, медитация, хомеопатия, масаж, йога, аюрведа.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X