Напишете дума/думи за търсене

Как да се предпазим от интриганти?

Ако си имате работа с много жени на едно място, няма как да не сте се сблъсквали с клюки по свой адрес. Как да се предпазите?

Защо хората клюкарят

Най-често причината е заради собствените им комплекси. Някои се борят с тях на кушетката на психотерапевта, други – във фитнеса, а трети повишават самооценката си за сметка на околните.

Още един мотив за завъртане на интриги е скуката. Когато човек няма собствен живот, изпитва необходимост да вземе активно участие в нечий чужд. Това е по-увлекателно от сапунен сериал, а и носи усещане за собствен принос в сюжета. Сред основните причини за клюкарстване е и завистта – „тя е по-красива, умна и щастлива от мен, ще й дам да се разбере”. Често хората клюкарстват и за да привлекат вниманието на околните – ако в собствения им живот не се случва нищо, което да споделят, могат да разкрият тайната, която им е споделила приятелка. Това е най-лесният път към петте минути слава.

Как да действате

1. Предупредете приятелите си. Ако сте научили, че някой клюкарства зад гърба ви, споделете с приятелите си, че сте станали жертва на интрига. Близките до вас хора ще ви помогнат да отстоявате позицията и да сложите интриганта на мястото му.

2. Не си го слагайте на сърцето. Най-лошото, което може да направите, ако сте станали жертва на клюкари, е да позволите гневът и вълнението да повлияят на действията и отношението към себе си. Помнете, че щом ви обсъждат, значи сте интересни – и със сигурност сте нещо повече от клюкарите.

3. Не обръщайте внимание. Най-добрият способ за борба с интригите е просто да ги игнорирате. Много хора пропускат това, което се чули, покрай ушите си. Така че е много вероятно никой да не обърне внимание на клюките по ваш адрес. Но ако се вълнувате или ядосвате, околните може да си помислят, че клюката е истина.

4. Не позволявайте интригите да променят обичайния ви начин на живот. Дори и да усещате, че клюкарите са провалили желанието ви да направите нещо запланувано, не се поддавайте на изкушението да потънете в самосъжаления и гняв и да зарежете всичко. Помнете, че всеки може да каже каквото си поиска за когото си поиска – вие нямате контрол над това. И проблемът е в него, не във вас.

5) Стойте по-далече от клюкари. Това е най-лесният начин да не ставате жертва на сплетни. Дори и съответният човек да ви се струва интересен и чаровен, ако забележите, че разпространява клюки, просто не общувайте с него.

Харесайте Facebook страницата ни, благодарение на която нашите текстове ще достигат по-неудържимо до вас.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X