Напишете дума/думи за търсене

10 неща, които не трябва да правим след раздяла

Не се впускайте в нощния живот

Ако досега сте били домошари и почитатели на спокойния живот, не си налагайте изведнъж да станете звездата на нощта и да сте всяка вечер на различен купон. Когато се опитваме да избягаме най-много от себе си и да си наложим да бъдем щастливи, не след дълго се връщаме с гръм и трясък на земята. Много ценно качество за един човек е да умее да страда и да си дава време за свикване с промяната. Да, правилно прочетохте - да умее да страда! Когато потискаме негативните емоции, ги складираме в себе си и в един момент те се проявяват с огромна сила. В книгата си “Кой ще заплаче, когато умреш” Робин Шарма е отделил специална глава за изграждането на умение да страдаш по правилен начин. Според него всеки ден трябва да отделяме по половин час за тревоги. Това време може да използваме, за да обмислим всяко свое терзание, дори и да се наплачем. Изтече ли то обаче, единственото, на което имаме право, е да се усмихнем и да потърсим нов смисъл и щастие в живота.

Забравете израза “оставаме си само приятели”

Едно от най-честите обещания при раздяла е точно това. Няма как да пиеш кафето си с някого и да се радваш за новите хора в живота му, като довчера сте лежали в едно легло. Може би все някога е възможно, но след доста дълго време.

Не се тъпчете с храна

Шоколадът набавя така необходимия ни хормон на щастието. Затова, когато сме угрижени или подложени на силен стрес, изпитваме силна нужда от похапване на сладко. Със сигурност ще ви достави удовлетворение, но не се знае доколко ще бъдете доволни от цифрите, които ще се появят на кантара след това. Затова, за да избегнете натрупването на излишни килограми, намерете друг начин, по който да изхвърляте стреса. Запишете се на боен спорт. Друг плюс на новото ви занимание е, че там ще се запознаете с нови хора.

Не отмъщавайте

В стремежа си да “накажем” човека, който ни е наранил, прекарваме часове в размисли как да го накараме да се почувства по същия начин. От това няма особен смисъл, защото, докато губите време да устройвате капани, ще се връщате все повече и повече в миналото. Вместо това много по-добър вариант е да отделите това време, за да се забавлявате и срещате с приятели.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X