Напишете дума/думи за търсене

Идеалните филми след раздяла - втора част

След раздяла с любимия, всяка от нас преминава през различни етапи – отричане, тъга, гняв, примирение, помиряване с него, но и със себе си. Ето кои заглавия биха ви помогнали да минете през всеки един от тях.

Фазата на гнева

Ядосани сте. Как така той си е позволил да ви остави? Как смее да живее без вас? Вместо да задържате гнева в себе си или още по-лошо – да го излеете върху когато не трябва, се отдайте на някоя разтоварваща лента. В случая това означава такава, в която има много насилие върху „лошите мъже“.

Най-подходящи за гледане през този период са:

„Моята супер бивша“ – където героинята на Ума Търман изпълнява всички неща, които на вас би ви се искало да можехте да направите на бившия си в този момент. Въобразете си, че имате нейните супер сили, за да излеете яростта си върху мъжа, който вече не е с вас. Но само във въображението си.

„Убий Бил“ – отново лента с Ума Търман и отново засягащ темата, че отмъщението е най-сладко, когато се сервира студено. То и тук важи правилото – че ужасните неща, които искате да причините на бившия е добре да си останат само във въображението ви.

Фазата на примиряването

Стигате до момента, в който вече нито изпитвате гняв, нито тъга. Преди да продължите напред обаче имате нужда от известен период на спокойствие да се съсредоточите върху себе си и върху удоволствието от свободата.

Най-подходящи за гледане през този период са:

„Жените“ - с Анет Бенинг, Мег Райън и Ева Мендес. Идеалната лента, показваща, че всичко се върти около жените и ние сме по-силният пол в много отношения.

„Отмъщение по женски“ – с Камерън Диас, Лесли Ман и Кейт Ъптън. Филм наблягаш на това, че понякога неочакваните на пръв поглед негативни събития в живота ни носят неочаквани приятелства и подкрепа. Лентата показна, че щастието невинаги е там, където го търсим.

Фазата на помиряване

От една страна е помиряването с бившия и продължаване напред в нормални отношения, доколкото е възможно и ако е необходимо – ако имате деца или работите заедно. Но от друга е помиряването със себе си. Тогава вече ще сте готова за нова връзка.

„Наистина любов“ – ако можете да изгледате тази лента, без да оприличите себе си и бившия си в нито една от двойките и дори не се сетите за него по време на целия филм, значи сте готова да вървите напред по пътя си без излишен товар.

„Мръсни танци“ – време е да започнете да мечтаете за нова любов – по-силна, по-изпепеляваща, по-романтична. Какъв по-добър начин да го направите, ако не с тази вечна лента.

към първа част

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X