Напишете дума/думи за търсене

Идеалните филми след раздяла

След раздяла с любимия всяка от нас преминава през различни етапи – отричане, тъга, гняв, примирение, помиряване с него, но и със себе си. Ето кои ленти биха ви помогнали да минете през всеки от тях.

Фазата на отричането

Убеждавате се, че това е просто временен етап и че най-късно до три дни любимият ви ще се върне при вас, осъзнал колко много му липсвате и каква грешка е допуснал; че всичко отново ще потръгне и ще сте щастливи завинаги. Всъщност имате нужда от трезв поглед и от доза реализъм.

Най-подходящи за гледане през този период

„Синя Валентинка“ - показващ един лишен от прекален романтизъм поглед върху отношенията между двама души. Дори жесток в реализма си, този филм ще ви убеди, че не само вие имате проблеми във връзката. И че любовта всъщност не е чак толкова розова, колкото някои си мислят.

„(500) мига от любовта“ – разказващ историята на романтика Том, който съвсем неочаквано е оставен от любимата си. Той ще трябва да се върне в спомените си стъпка по стъпка, за да разбере, че понякога краят е неизбежен и дори може би за добро. Този филм показва, че всяка връзка е пътешествие, изпълнено с възходи и падения, което дори и да не води „към вечността“, си заслужава само по себе си.

Фазата на тъгата

Вече сте разбрали, че той няма да се върне, и малко или много имате усещането, че целия ви свят се срива. Всички планове за бъдещето вече ги няма, чувствате се без основи и без посока. Имате желание само да лежите и дори да не излизате от вкъщи. Със сигурност ще стигнете до момента, в който ще осъзнаете, че целият ви живот е пред вас и дори и една от пътеките да не е проходима, то остават още много пътища, по които да поемете. Докато стигнете до този момент, имате нужда да минете през трудния и тежък етап на тъгата. Не се задълбочавайте обаче прекалено в нея, а се разсейте. Вместо да се тъпчете със сладолед, заредете се с положително настроение от някоя комедия. Колкото по-далеч от любовния сюжет, толкова по-добре.

Най-подходящи за гледане през този период

„Ваканцията на Мистър Бийн“ – няма как образ като този да не ви накара да се просълзите, но този път от смях. В моменти на тъга всеки има нужда от малко разсейване и дори само десетина минути смях. Полезно е дори за здравето.

„Сам вкъщи“ – дори и да е ретро, този филм е изключително подходящ в моменти на потиснатост, защото ни връща в детството – период, когато сме се чувствали сигурни и убедени, че всичко в живота ни ще се нареди добре някой ден. Дори и този ден да не е дошъл все още, имаме нужда от онази безкрайна детска вяра в бъдещето.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X