Напишете дума/думи за търсене

5 начина да се почувстваме вълшебно след раздяла

Зарязали са ви? Голяма работа! Има още толкова да вземете от тоя живот, че не си струва и минута времето, в което кахърно се самосъжалявате на перваза на прозореца.

Приемете раздялата като шанс за промяна на ежедневието и съграждане на още по-голяма увереност.

Разбити сте и ви боли отляво. Поставяте под съмнение преценката си, разума си, вътрешната си красота и външния си вид. Да му се не види, какво не ви е достигнало, та сега сте сами и с провесен нос. Какво ще ви накара отново да дишате свободно и да бъдете отново решително уверени в себе си?

Напишете разочарованията си

Да излеете върху белия лист проблемите си, може да бъде доста терапевтично. Несгодите ви няма да изчезнат, но по този начин лека-полека ще изтлеят в съзнанието ви и ще изчезнат скоро яко дим. Ще свалят от плещите и духа ви доста товар, пък и ще сте наясно какво да избягвате следващия път.

Кажете истината

Бъдете брутално честни със себе си. Не се опитвайте да захаросате причините за финала на връзката ви. Позволете си трезво да разсъждавате върху развоя на събитията. Кажете истината пред себе си, а ако имате нужда да споделите с някого, не се свенете.

Не го приемайте лично

Да, със сигурност вас са ви зарязали и по-лично то това няма накъде, но това не означава, че има нещо тотално сбъркано във вас. Приемете, че този, който си е тръгнал, е овакантил мястото за един чудесен мъж, пристигащ след малко в живота ви. Важно е да не пускате прекалено навътре факта, че вашите грешки или провали са водещи във възприятието на света към вас, нито пък на какво сте способни.

Простете на себе си и на този, който ви е зарязал

Знам, че не е лесно да се направи, но се върнете отново на списъка с разочарованията и напишете срещу всяко едно от тях, че му прощавате и че ще използвате случилото се, за да станете по-добър индивид. Оставете негативното влияние на този, който си е тръгнал, в миналото. Там му е мястото. Не му позволявайте да продължава да има власт над вас и да захлупва светлината, на която сте способни.

Действайте

Да те зарежат, си е голям шамар за егото и самоувереността. Единственият начин да се излекувате от това, е да се издърпате за врата и да напомните на света отново за себе си. Излезте на разходка и се усмихвайте на всеки, с когото се разминавате, пък макар и да ви мислят за леко налудничави.

Запишете се на йога, аеробика или карате. Купете си нова кокетна рокля. Правете неща, за които все не ви оставаше време, докато бяхте във връзка.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X