Напишете дума/думи за търсене

12 начина да се запечатаме в съзнанието на любимия

Мозъкът ни работи чрез асоциации и има мощни банки за спомени, които свързват всяка идея, мисъл, чувство, действие, образ, мирис, докосване, вкус и звук. Всеки миг, прекаран с партньора ви, оставя отпечатък в “платките” за спомени в главата му. И ако искате да сте положителна сила в мозъка на човека до вас, посейте семената на радост, щастие и нови изживявания. Как да стане това?

Тайните на истинското обвързване

Накарайте дъхът на партньора ви да секне. Направете нещо необичайно и многозначително. Такива прояви ви “бетонират” в неговия мозък. Не е задължително проявата на внимание да е свързана с пари. Тя значи много, когато показва отделено време и предварителен замисъл, който е довел до изпълнението й. Да му посветите стихове или да запишете сантиментален диск например също са сред много специалните неща. Тънкостта тук е да включите елемент на изненада - по един прекрасен начин, дори това да е малък жест на проява на любов. Ако обича шоколад например, кажете му, че сте скрили няколко блокчета на изненадващи места в жилището ви, така че да той да ги открива в течение на деня и да мисли за вас.

Редовно правете нещо специално. Накарайте нервната му система да очаква обаждането ви, да жадува да чуе гласа ви, да тръпне от липсата на вашето докосване или от погледа в очите ви.

Спорадично направете нещо непредсказуемо, което е по-силно дори от редовните жестове на внимание. Понякога, когато редовно правим нещо, хората започват да го очакват и то губи влиянието си. В “Теория на научаването” има концепция, наречена спорадично подсилване. Това е едно от най-силните средства за научаване. Оказва се, че мъжете също обичат да им подаряват цветя. Изпробвайте въздействието им като “подсилващи елементи”. Те не се изпращат редовно, а от време на време - 1-2 пъти месечно. Номерът е да се направи нещо непредсказуемо.

Честият любовен зрителен контакт е изключително мощно свързващо средство за сближаване. Липсата му води до отслабване на връзката и сближаването. Проф. Артър Арун, психолог от Ню Йорк, изучава динамиката на случващото се, когато хората се влюбят. Той е доказал, че простичкият акт на гледане в очите на другия оказва силно въздействие. Когато сме възбудени или заинтригувани от онова, което гледаме, зениците ни се разширяват.

Наблюдавайте партньора си и научете какво му носи сексуално удоволствие. Неговото удоволствие трябва да е и ваше, ако искате да превърнете любовния си живот в нещо вълнуващо и незабравимо. Разберете какво го възбужда и какво го радва. “Обичам да карам партньорите да показват на другия какво им харесва. Попитайте го как предпочита да бъде целуван - по врата, ушите или гърба, така че това да го направи щастлив”, съветва Николова.

Споделете с него и за нещата, които на вас ви харесват. Мозъкът обича звуците на възбуда. Когато той ви задоволява, задължително му покажете, че това е така. Д-р Ъруин Голдщайн, експерт по сексуална медицина, твърди, че при трайно обвързаните двойки женската физиология се свързва с мъжката по странен начин. “Заплитането” е физическа концепция. Субатомните частици имат “партньори” - други субатомни частици, с които се свързват, понякога от огромни разстояния. Ако промените една частица, промяната оказва въздействие върху другата, с която е свързана, твърди Голдщайн. Проучването му по категоричен начин показва, че хората могат да се “заплитат”, т.е. свързват. Променяме се, когато се влюбим и се превръщаме в едно цяло, поне в сексуално отношение. “Женската физиология е свързана с мъжката. Променим ли нещо в мъжката (например с лекарства, ако мъжът страда от импотентност), женското тяло веднага започва да работи по-добре, дори овлажняването се увеличава”, казва д-р Голдщайн.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X