Напишете дума/думи за търсене

12 начина да се запечатаме в съзнанието на любимия

Разнообразието и новите неща в секса водят до продължителна любов. Според Грегъри Бърнс, психиатър и изследовател от университета Еймъри, новостите са главен фактор за постигане и поддържане на удовлетворение в живота и в интимните отношения. Бърнс започва изследването си с обикновения въпрос “Какво искат хората”. Подлага на съмнение схващането, че главният ни подтик е да преследваме удоволствието и да избягваме болката. Чрез серия експерименти, включващи магнитна диагностика от последно поколение, той вижда, че взаимодействието между допамина (вещество, което се отделя в мозъка при очакване на удоволствие) и кортизола (химикал, който се освобождава, когато сме в стрес) поражда онези чувства, които хората свързват с продължителното удоволствие. Заключението му е просто - хората жадуват за нови преживявания и когато ги търсят и получават, са щастливи. Търсете начини да внесете новост в интимните си отношения - от това как целувате партньора си до съвместните ви занимания.

Направете нещо, в което има тръпка. Един скок с бънджи може да скрепи връзката ви за цял живот. Но ако направите това с притеснен партньор, той може да ви зареже завинаги, като си помисли, че сте прекалено импулсивна за него.

Използвайте всички сетива. Петте ни сетива са средствата, чрез които вкарваме в себе си външния свят. Един от начините да чуете собствения си глас е да го чуете на запис. Звукът може да е силен еликсир на страстта или дразнител за околните. Запишете се и чуйте неговото качество. После се съсредоточете върху това да му добавите повече плътност или да намалите тоналните му характеристики и отново го запишете. След това оставете сластно гласово съобщение на партньора си. Това е прекрасен начин да се “вплетете” във всекидневието на партньора си. Има и друго - снимайте се както отделно, така и с партньора, с дрехи или във вдъхновяваща обстановка. Сложете снимката в рамка. Според фън шуй, ако тя е поставена така, че да се вижда от леглото, това е добре за връзката. Цветя или малки джунджурии, които любимият ви би харесал за подарък, са чудесно напомняне, че сте наблизо.

Зрение. Носете секси дрехи. Отидете заедно в магазина и позволете на партньора си да избере част от гардероба ви. Грижете се за външния си вид.

Звук. Като запознаете партньора си с нови звуци и като изберете заедно “вашата песен”, в главата му автоматично ще се включва напомняне за вас всеки път, щом той я чуе.

Мирис. Нека обстановката бъде наситена със сладки аромати.

Допир. Той е много важен за “запечатването”. Научете се да докосвате партньора нежно и деликатно. Всяко сетиво е ключов елемент. Целувките се раждат при допир и вкус. И са задължителни за обвързването. Устните ви пасват ли си с тези на вашия партньор? Научете се да ги използвате така, че да му доставяте удоволствие. Не бързайте при целуването. Елън Крейдман в книгата си “Десетсекундната целувка” казва, че това е идеален метод за обвързване. Идеята е, че вместо да правите бърза размяна на докосване на устни за “здравей” и “довиждане”, е по-добре да отделите 10 секунди и да накарате мигът да продължи. Според авторката една такава целувка може да превърне един прост акт в ясно послание “обичам те”. Забравете бързите целувки.

Вкус. Избягвайте лошите вкусове и подсилвайте хубавите. Грижете се да нямате лош дъх. За някои ароматът на вода за уста е сладкият еликсир на страст, а на други това им напомня за хирургия. Проверете какво обича партньорът ви.

Направете нещо страхотно за човек, когото партньорът ви обича. Когато проявяваме грижа към важните хора в неговия живот, проявяваме грижа и към него самия. Това е един от най-силните методи за обвързване, който ми е известен, казва сексоложката.

Обобщете и обезсмъртете любовните моменти. Когато сте имали страхотно изживяване с любимия, го опишете и му изпратете посланието си. Може да му напишете и стихотворение.

Взимайте пример от папагалите. Неврологът Барбара Уилсън години наред отглеждала и обучавала папагали. Тя казва, че те са я научили на много неща за взаимоотношенията. Споделяйте храната си с човека, когото обичате, “почиствайте се” един друг, пейте непрестанно, заедно “свийте” гнездото си и повтаряйте думите и действията на другия! Ако хората можеха да мислят като папагалите, всички бебета щяха да бъдат планирани. Папагалите не се чифтосват безразборно. Първо, те истински трябва да харесат другата птица. След това трябва да имат непрекъснат стабилен източник на храна, светлина и сигурност. После трябва да имат място за гнездене, което най-напред се проверява от мъжкия, после - от женската. Женската изчаква, докато партньорът не я нахрани. Едва след това стават палави. Ако пък случайно единият от партньорите умре, другият тъгува и страда, а в някои случаи умира - от любовна мъка.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X