Напишете дума/думи за търсене

5 въпроса, които разкриват защо още не сте намерили сродната си душа

Да ходиш по срещи може да бъде много забавно, но ако крайната ви цел е да намерите своята сродна душа и да се влюбите, нещата са малко по-различни.

Ако все нямате късмета да срещнете истинска любов, има няколко важни въпроса, които трябва да си зададете, за да намерите отговора какво наистина искате от така бленуваната, но отбягваща ви връзка.

1. Искате ли изобщо да имате връзка в момента?

Искате ли връзка, защото се нуждаете от любов или защото обществото ви налага този стандарт? Чувствате ли се изоставени, защото всичките ви приятели са женени или имат деца, а вие все още сте сами? Все още ли лижете стари рани от последната раздяла? Или наистина се наслаждавате на свободата и на възможността да се срещате с различни хора?

Важно е да сте наясно с това, което наистина желаете, когато става въпрос за връзка.

2. Съдите ли себе си?

Когато съдите някого, вие не го обичате. Обратното на любовта не е омраза; това е осъждане. Не може да обичаш някого и да го съдиш едновременно. Това важи и за това как гледаш на себе си.

Осъждате ли начина, по който изглежда вашето тяло и цялостният ви външен вид? Вашата работа? Вашето ниво на интелигентност? Обвинявате ли се, че още не сте намерили сродната си душа? Запишете отговорите си на лист.

За какво съдите мъжете? И това запишете на лист. Те са твърде страшни? Винаги ли си тръгват? Прекалено ли са властни? Мислите ли, че всички добри мъже вече са заети?

Когато осъзнаете „присъдите“, които произнасяте на себе си и на околните, може да ги замените мантри. Ако преценявате тялото си, най-добре да повтаряте тези думи пред огледалото: „Знам, че моята сродна душа ще обича и обожава тялото ми такова, каквото е.“

3. Показвате ли на хората си истинската си същност?

Когато се срещате или имате връзка, насърчавате ли се да бъдете себе си? Но колко хора наистина са себе си в любовните си отношения?

Случвало ли ви се е някога да загърбите части от себе си, за да останете по-дълго в една връзка? Някога пренебрегвали ли сте собственото си щастие, за да направите другия щастлив? Ако дори само на един от тези въпроси отговорите положително, е време да пренастройка на ценностите ви. Ако искате щастие, първо се научете да се обичате.

4. Знаете ли разликата между това да сте влюбени и да обичате?

Любовта е нашето естествено, автентично състояние на съществуване. Но когато решим, че сме влюбени в някого, често имаме очаквания от тях да отговорят на нашите нужди.

Ако сте влюбен в някого и и той е влюбен във вас, тогава сте постигнали целта си да се влюбите. Но любовта, която изпитвате, вече е била у вас, така че не може да я получите от никой друг, дори от сродната ви душа. Тя просто се активира от срещата ви с другите.

От друга страна, обичането е непрекъснато действие и благодарност. Любовта дава шанс за осъзнаване, радост и възможност.

Когато обичате партньора си, вие съзнателно избирате да му покажете любовта, която изпитвате. Избирате да се грижите за него и сте готови да направите всичко, за да подхраните връзката ви.

5. Имате ли стена, която ви пази от външния свят?

Толкова много хора имат защитни бариери към противоположния пол, че това ги възпира от намиране на сродна душа.

Някои жени смятат, че са в постоянно състезание с мъжете, на които трябва да докажат, че са по-добри от тях. Други смятат, че са безпомощни или зависими, когато става дума за мъже. Трети пък задължително искат да упражняват власт върху партньора си.

Ако изпитате някое от тези чувства, вие не позволявате да се развие истинска и автентична душевна връзка. Имате защитна стена, която не позволява на човек наистина да се приближи до вас или да опознае истинската ви същност.

Всеки има склонност да поставя стените като начин да се "защити". Но докато сте заети да се криете зад страха, съмнението или притесненията, вие се дистанцирате от потенциалната любов. Освен това възприемате мъжете като заплаха, а себе си като слаби индивиди.

За да промените това, трябва да гледате на мъжете като равни. Те може да са по-големи и по-силни, но те са просто хора, които искат да бъдат обичани, ценени и уважавани.

Вашата сродна душа ще дойде веднага след като наистина сте готови да я срещнете.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X