Напишете дума/думи за търсене

5-те най-странни теории за влюбването

От невинните харесвания в детската градина до брачните експерти, всеки етап от живота е пълен с опити за разгадаване на любовта. Учим се от опит и ужасяващи истории на приятели, от четене на интимни рубрики в списания и от изпитаните съвети на мама. Но когато става въпрос за романтика, има някои доста възмутителни теории за влюбването и за това да останеш влюбен.

1. Хранителният режим определя любовния живот
Това звучи като изопачената версия на „Ние сме това, което ядем", но според проучване, поръчано от създателите на приложение за запознанства, мъжете са по-склонни да „посягат" към вегетарианки, докато жените са по-склонни да търсят месоядни господа.

2. Търсим партньори, които са като нашето семейство
Тази теория се основава на идеята, че се обграждаме с познатост, към която може да се присъединим. Ние сме свикнали да имаме определен баланс във взаимоотношенията, така че е логично подсъзнателно да търсим това в партньора. Но щом гаджето ви започне да използва същия афтършейв като баща ви, е време да направите крачка назад.

3. Може да намерим любовта само когато спрем да я търсим
Дали някой необвързан човек някога наистина спира да търси любовта? Съмнително. Но вместо да го превърнете в активна част от живота си, намирането на любовта трябва да дойде органично. Фокусирайте времето си върху други неща, които обогатяват съществуването ви. Може да срещнете любовта на живота ви в любимата ви книжарница или да споделяте афинитета си към сутрешни фермерски пазари в сряда.

4. Влюбването е като кокаина
Е, освен че не е незаконно. Според проучване на Медицинския колеж „Алберт Айнщайн" в Ню Йорк мозъците ни светят от любов по същия начин, както биха направили, ако бяхме надрусани с кокаин. Почти има смисъл - любовта със сигурност може да бъде пристрастяваща.

5. Отнема само четири минути, за да се влюбиш
Ето вашият шанс да докажете, че грешат на всички онези, които казват, че любовта изисква време за изграждане на доверие и ангажираност. Според проучване, преработено от New York Times, четири минути взиране в очите на някого може да ви накара да се почувствате влюбени. Така де, четири минути без прекъсване на една дейност? Изглежда, че не остава нищо друго, освен да се влюбиш.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X