Напишете дума/думи за търсене

Защо някои хора не могат да се влюбят

Някои хора не успяват да се влюбят, защото любовта на партньора не ги удовлетворява толкова, колкото други реалности. В други случаи проблемът е свързан със сблъсъци или неразрешени проблеми.
Зад неспособността за влюбване обикновено се крият определени неидентифицирани причини. Те не са толкова лесни за асимилиране в контекст, където романтичната любов е идеализирана или са установени твърди правила по отношение на това кое е „нормално“ и кое не.

Въпреки че някои хора не могат да се влюбят, това не означава, че са неспособни да обичат. Всъщност романтичната любов е само един от многото аспекти на любовта. Това чувство може да бъде фокусирано и в други посоки като семейство, приятели, работа, кауза.

Хората, които не могат да се влюбят
За да разберете дали човеците, които не могат да се влюбят, имат проблем или не, първото нещо, което трябва да направите, е да разгледате ситуацията в емоционалния контекст, в който се случва. Първият въпрос, който възниква, е: „Чувства ли се този човек спокоен в такава ситуация?”

Ако отговорът е „да“, най-вероятно той е някой, който изпитва любовта по различен начин. Няма нито едно препятствие, което да пречи на хората да се влюбят, но те могат да преживеят този тип ситуации с по-малка интензивност или да имат други приоритети, към които са страстни. Индивидите, които не успяват да се влюбят, може никога да не са се фокусирали върху това да бъдат интимни с друго човешко същество. Времето за тях може просто още да не е настъпило.

Може да сме щастливи, и без да сме влюбени. Може да обичаме, и без да се влюбваме. Влюбването и любовта са две различни реалности. Някои се влюбват мигновено и лесно, а други не могат, но може да изпитат различен вид любов, която е отдадена и зряла.

Когато е притеснение
Нека помислим за хора, които или не могат да се влюбят, или не се чувстват комфортно или спокойни с тази идея. Тези, които се гордеят, че не изпитват подобни чувства и смятат, че това показва признаци на сила или превъзходство, също биха се вписали в тази група. В такива случаи е най-вероятно наистина да има проблем, който си струва да се разгледа.

Важно е да имате предвид, че любовта е чувство, което се развива чрез споделяне на опит с друг. Следователно, ако не са изградени пространства за прекарване на време или взаимодействие с друг човек, възможно е тези хора никога да не надхвърлят официалната социална връзка в отношенията си.

Поради тази причина първият елемент, който трябва да се вземе предвид, е дали те имат възможност да преминат тази граница и дали могат да споделят интимни ситуации. В крайна сметка е наистина трудно някой да се влюби, ако комуникацията му с другите е само повърхностна.


Други причини, които пречат на влюбването
Понякога хората не успяват да се влюбят по несъзнателни причини. Например възможно е любовта на партньора да е идеализирана до степен, че чувството дори да не е реално.

По същия начин има хора с емоционални блокове, които, без да го осъзнават, възпрепятстват всякакъв тип поведение, което може да ги направи уязвими. Те се страхуват от любовта, защото все още чувстват болката от емоционални рани, които ги карат да издигат големи бариери всеки път, когато надеждата почука на вратата им. Те не искат да бъдат наранени отново и знаят, че един от начините да го предотвратят е да избягват любовта.

В други случаи социалната изолация предотвратява възможността да срещнете някого, който предизвиква любовен интерес. В този случай, както и в предишните два, има индивидуални проблеми за решаване.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X