Напишете дума/думи за търсене

Защо тихата любов е най-добрата

Любовта е във въздуха, но често липсата на кислород между двама души е причина само около 12% от двойките да остават заедно по-дълго от 20 години.
Доказано е, че тези, които успяват да поддържат дългосрочна връзка, имат нива на мозъчна активност, подобни на хората, които са влюбени отскоро.
С две думи - спокойната и тиха любов е отговорът на щастливата връзка за цял живот.

Всички в „МИЛА“ вярваме, че да си едната половинка от щастлива двойка изисква усилия и че тихата любов всъщност е най-добрата.

1. Тихата любов не е синоним на скучна и инертна

Спокойните и хармонични отношения са свободни от отрицателни елементи като трудно преодолими конфронтации, ревност и безпокойство. Това не означава, че развитието на тази двойка спира или че няма вълнуващи емоции между партньорите.
Разбира се, все още усещате мравките с каски в корема си, но тихата любов преди всичко означава да се чувствате сигурни. Да ви е удобно с другия, да изживявате нови етапи от живота, да се развивате като отделни индивиди и като двойка и да се подкрепяте взаимно.

2. Тихата любов означава безопасна среда

Резултатите от проучвания на дългогодишни двойки, които се характеризират със спокойна романтична близост, показват, че нивата на мозъчна активност са подобни на тези при хора, които са отскоро влюбени.
Причината тихата любов да е най-дълготрайна е фактът, че партньорите се научават да не нарушават границите един на друг, да не губят самообладание, да се въздържат от критика и преценка и да бъдат търпеливи и толерантни, да създават безопасна и обичаща среда.

3. Тихата любов не е възможна без доверие

Спокойната любов се изгражда чрез обширно доверие и откритост в замяна на сигурността. С други думи, вие се съгласявате никога да не се наранявате един друг. Без упование, прозрачност, емоционална подкрепа, разбиране и уважение никой не се чувства спокоен и наистина обичан.

4. Тихата любов е романтична

Добре е да разберем разликата между романтичната интензивност и дълбочината на любовта. Първото е моменталната страст и желание. Кратко по продължителност, без по-нататъшно развитие. Романтичната дълбокост, от друга страна, е непрекъснато преживяване, включващо както интензивност и трайно развитие, така и процъфтяване на всеки от двамата и на връзката им.

5. Спокойствието е новото влюбване

В днешния свят, който се основава на повърхностни отношения, започнати с помощта на приложения за запознанства и виртуални свалки в социалните медии, дълбоката, тиха любов е много ценно нещо.
С времето вие и партньорът ви навлизате на все по-дълбоко, на по-сложно ниво, научавате нови неща един за друг, споделяте емоционални преживявания, правите заедно неща, които ви карат да изпитвате вълнение, което няма да свърши след девет седмици и половина.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X