Напишете дума/думи за търсене

10 съвета, които помагат да извадим токсичен човек от главата си

Чувствали ли сте се някога неспособни да спрете да мислите за някого заради това, което е направил или казал, или защото ви е оставил озадачен от действията си?

Когато някой нарани вас или вашите близки, той може да остане в съзнанието ви за по-дълго, отколкото бихте искали. Това може да ви накара да се почувствате зле не само в момента, в който сте били наранени, но дни, седмици или дори месеци по-късно.
Когато това се случи, не може да спрете да мислите за поведението, което ви е наранило толкова много. По този начин вие пазите в съзнанието си спомена за образа и думите на този токсичен човек. Това се случва често при двойки, които внезапно прекратяват връзката си.

За щастие, възможно е да се научите да се освобождавате от този тип мисли и от негативното влияние, което нездравословните хора могат да оставят в живота ви дори няколко месеца след като са си тръгнали.

Вероятно знаете, че токсичните мисли са вредни както емоционално, така и физически. Проучванията показват, че човек с негативни мисли е склонен не само да бъде по-нещастен, но и да бъде в по-лошо здраве и по-малко способен да се справя с предизвикателствата на живота.

Много изследователи подкрепят този факт. Някои определят, че токсичното мислене играе критична роля при заболявания като депресия, рак, сърдечни заболявания и автоимунни заболявания.

Как да премахнете токсичните си мисли и да изхвърлите този човек от главата си

1. Спрете да говорите за него. След известно време да не го споменавате ще означава, че той напълно ще изчезне от главата ви.
2. Изчакайте и вижте какво ще се случи след това. Често чувствате нужда да реагирате незабавно на трудни хора или ситуации. Вместо това си дайте разрешение да изчакате и да видите какво ще се случи след това.
3. Стойте далеч от чувството за вина. Да мислиш за минали събития и да се обвиняваш за тях, рядко е продуктивно. Всъщност ще откриете, че лошите неща и недоразуменията са склонни да се „случват“ по-често чрез поредица от събития, като ефект на доминото. По принцип никой човек не е изцяло виновен за нищо.


4. Опитайте се да не се опитвате да влезете в умовете на други хора.
Никога няма да разберете какво наистина си мислят. Това е невъзможно.
5. Първо се справете с най-големия си проблем. Без значение какво се е случило, най-големият проблем, с който се сблъсквате, е собственият ви гняв. Той създава облак от емоции, който ви пречи да отговорите по полезен и продуктивен начин. Следователно, елиминирането на тази емоция може да ви помогне да откриете по-ефективни начини за действие и ще може лесно да разрешавате конфликтите си.
6. Практикувайте спокойствие. Изправени пред ситуация, в която сте се почувствали обидени или наранени, важно е да успеете да държите емоциите си под контрол. В противен случай те биха могли да вилнеят и в крайна сметка да причинят още по-лоши последици.
7. Не вярвайте на всичко, което мислите. Когато сте емоционално заложник на тревога, скръб, страх, безпокойство или гняв, емоционалното и физическото състояние, което изпитвате, ви кара да мислите, че вашият дискомфорт е реален. Това обаче може да не е вярно. В този конкретен случай съмнението в собствените ви емоции може да бъде наистина полезен инструмент.

8. Вие не сте магьосник на времето.
Когато мислите за минали събития, които са ви наранили, често мислите какво бихте могли да направите по различен начин, за да избегнете кавга или жалък изход. Това обаче рядко ви носи нещо положително.
9. Простете. Вероятно сте твърде лоялен към страданието си. За да се отървете от него, използвайте прошка както към човека, който ви е разстроил, така и към себе си.
10. Променете състоянието на ума си. Ако никоя от предишните техники не е била полезна, може да се окаже, че промяната на средата и разсейването с по-приятни аспекти може да ви помогне да намалите нивата на дискомфорт и да се изправите по-ефективно пред проблемите си.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X