Напишете дума/думи за търсене

Защо много двойки започват като приятели?

Любовта ни намира по много начини. Понякога е моментално. На пръв поглед, първи разговор или първи флирт, когато взаимното очарование и страст ни обединяват още от самото начало.
Понякога любовта възниква, когато най-малко я очакваме. Влюбваме се в най-близкия си приятел, когото виждаме всеки ден.

С други думи, най-често срещаното нещо е любовта да се развива бавно в ежедневието, където споделената подкрепа, смях и добра хармония водят, рано или късно, до емоционална връзка.

Изследване, публикувано в списанието Social Psychological and Personality Science, твърди, че като цяло хората, които в крайна сметка се оказват партньори, често всъщност не са привлечени един от друг.
По правило не е особено често да изпитвате някакво особено привличане към колега или приятел. Но след време се оказва, че никой не може да бъде по-съвършен или очарователен. Почти, без да знаете как, тази фигура се превръща в онзи специален човек в живота ви, без когото не може да живеете.

Любовта, която възниква от приятелствата, става очевидна след година или две, според скорошно проучване.

68% от двойките са започнали като приятели
Въпреки факта, че живеем в ерата на Tinder и други приложения, които ни позволяват да намерим партньор – или секс само за една нощ – хората продължават да се влюбват с бавни темпове.

Това обаче в никакъв случай не означава, че отношенията, произтичащи от приятелството, са по-добри от тези, които са резултат от почти мигновено привличане. Въпреки това начинът, по който са построени, е може би по-интересен. Започването на връзка, след като сте били добри приятели, ви позволява да влезете в нея с по-голяма сигурност, знания и задълбоченост.

Времето от момента, в който хората се срещнат и започнат приятелство до появата на любовта, е средно 22 месеца. Всъщност почти две години, в които постепенно се изгражда магията на доверието, химията на привличането, съюзът на интимността, възхищението и онова скрито желание, което се появява бавно, но ясно.


От приятелство до платонична любов до консолидация на двойка
Филмите и телевизията често изобразяват страхотни истории, които започват с любов от пръв поглед. Те започват с влюбване и оттам възникват различни приключения, които завършват в идилична връзка.

Въпреки това, ако тези филми започнаха от това, което се случва в действителност на до около две трети от хората, филмите биха били прекалено дълги.

Много двойки, които започват като приятели, преминават през различни етапи. Като цяло приятелство започва и след няколко месеца платоничната любов се появява. Хората започват да си фантазират за своя колега или съученик, за приятеля, с когото се разбират толкова добре и който ги подкрепя ежедневно.

В платоничната любов сексуалното желание невинаги съществува по открит начин. Обикновено има емоционално и интелектуално привличане, добавено към идеализацията. Физическото привличане и желание се появяват по-късно, във фазата, която обикновено предхожда консолидирането на двойката.

Често истинското и подхранващо приятелство е придружено от интелектуално привличане, подобно на сапиосексуалността. Тези хора се настройват на безброй детайли и аспекти, които малко по малко водят до връзка.

Двойки, които започват като приятели
Те имат предимство. Наясно са, че ще имат на кого да се облегнат, фигура, с която са споделяли много неща преди.

Всъщност всеки намира любовта по свой начин и никой не е по-добър или по-лош от другите. Защото най-решаващо е какво ще се случи след това. Тогава започва емоционалната връзка и съвместното съществуване.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X