Напишете дума/думи за търсене

4 заблуди, че изпитваме любов от пръв поглед

Знаете ли, че има неща, които ни подтикват да мислим, че това е любов от пръв поглед?

Човешката история е изпълнена с примери за двойки, които твърдят, че са се влюбили от пръв поглед.
Виждаме мистериозен, магнетичен непознат и ненадейно се чувстваме неудържимо привлечен към този човек и цяла нощ не може да се откъснем от него. До сутринта сме сигурни, че сме намерили своята сродна душа.

Реална ли е любовта на пръв поглед?

Ето 4 мозъчни заблуди, които ни карат да вярваме, че това е любов от пръв поглед

1. Привличане, действащо като мощен катализатор

Привличането е един от най-основните градивни елементи за любовта.
Въпреки че някои хора развиват привличане по-късно, след като са били приятели известно време, по-голямата част от романтичните връзки започват именно с него.
Имате чувството, че се влюбвате, защото сте повлияни от нещо, свързано с конкретния човек - неговата външност или парфюм.

Въпреки че няма съмнение, че привличането може да постави основа за любовта, само по себе си това не е любов. Тя изисква два допълнителни фактора (интимност и ангажираност), които могат да се развият само с времето.

2. Запознанства, които се изграждат дори преди действителна среща на четири очи

Някои твърдят, че се влюбват от пръв поглед в хора, които всъщност вече „познават” бегло. Може би сте виждали обекта си на желание няколко пъти в бар, който често посещавате, или той е приятел на приятел.
Въпреки това по-вероятно е да използвате този термин в ретроспекция след успешен първи разговор.
В този случай вие не се влюбвате от пръв поглед, а след период, колкото и да е кратък, на познанство.

Общите видове познанства, в които хората се влюбват

Познавателни: чрез изразени мисли и убеждения
Тактилни: чрез докосване
Кинестетика: чрез движения
Слухов: звукът на гласа на другия
Обонятелни: начинът, по който мирише отсрещният

Това са атракторите от най-високо ниво. Имаме чувството, че се влюбваме и нашите примитивни, инстинктивни системи в мозъка, не логическите ни, извикат образи, които ни убеждават в любовта.

3. Метафизичните връзки могат да бъдат възможни

Според определени метафизични системи от вярвания душите се разделят, когато слизат на земята от небето. Когато тези души близнаци се срещнат на земята, това е по-скоро обединение, отколкото съвсем нова среща.
От това следва, че влюбването от пръв поглед всъщност може да означава този тип метафизично събиране.

Някои смятат, че имаме само една сродна душа през живота си, докато други вярват, че имаме много. Някои дори смятат, че ние се превъплъщаваме през многобройни животи с една и съща малка група души, които играят различни роли във всяко от преражданията ни.
Дори да вярвате на подобни метафизични твърдения обаче, те все още не успяват да дефинират любовта от пръв поглед. При тези системи на вярвания може да видите физическото тяло на човека през този живот за първи път, но вече сте били дълбоко запознати с душата на човека.

4. Различни определения на любовта

В зависимост от семантиката, може да спорите, че основата на това, което ще се превърна в любов, може да се развие от пръв поглед, или може да кажете, че тъй като любовта отнема време, това не би могло да се случи.

Не може да отречем това, което някои казват, че изпитват. Напълно е възможно техните системи да бъдат незабавно активирани, ориентирайки ги към човек веднага щом го видят.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X