Напишете дума/думи за търсене

6 знака, че сте намерили своята платонична сродна душа

Идеята за „сродна душа“ обикновено е запазена за особено силна романтична връзка, в която и двамата партньори са дълбоко, интимно влюбени.

Хората в романтични отношения обаче не са единствените хора, които могат да бъдат описани като сродни души.
По дефиниция сродната душа е просто човек, който е много подходящ за някой друг по темперамент.

В резултат на това има много различни типове сродни души. Поне това твърди треньорът по взаимоотношения Дина Страда.

„Има много други видове сродни души. Тези, които идват само с цел да ни научат на нещо, някои, за да разбият живота ни и да ни пренасочат някъде по-различно, а други, които наминават за най-кратките моменти, но ни хващат за сърцата, сякаш ги познаваме цял живот”, споделя Страда.

Което означава, че сродните души могат да бъдат платонични приятели.
Помислете за най-добър приятел, който винаги знае какво ви притеснява.
Този човек може да бъде платонична сродна душа.

„Платоничните сродни души се обичат, но не споделят никаква сексуална интимност, от друга страна, романтичните сродни души са влюбени един в друг и споделят сексуална интимност. Може да бъдете платонично влюбени. Когато изпитвате такива емоции, това не е нещо, в което съзнателно избирате да се ангажирате, просто е и не може да го обясните или оправдаете с рационалност и логика“, обяснява треньорът по духовен живот Кия Мърти.

Ето 6 знака, че сте намерили своята платонична сродна душа.

1. Вие се чувствате удобно с другия
Независимо дали е стар приятел от гимназията или някой, когото познавате само от няколко месеца, винаги сте се чувствали като у дома си с него.
Никога не се затруднявате да мислите за неща, за които да говорите, и е също толкова удобно да седите в мълчание, просто да се наслаждавате на компанията си един на друг.

2. Приятелството никога не умира
Приятелите се карат и се отдалечават и е естествено някои приятелства да приключат.
Но платоничните сродни души никога не спират да бъдат приятели. Те ще мислят един за друг, дори когато са разделени. Платоническите сродни души остават в мислите един на друг през добро и лошо.

3. Вие сте в пълен синхрон
Винаги, когато прекарвате време заедно, вие постоянно сте в главите на другия. Не може да го обясните с каквато и да е логика, но мозъчните ви вълни просто се подреждат.
Може би улавяте изключително фини нюанси, които никой друг не улавя, но по един или друг начин, все едно сте разработили свой собствен, напълно инстинктивен и собствен език.


4. Приятелството идва лесно
Много отношения изискват много усилия и трябва да бъдат поддържани, включително приятелство с платонична сродна душа.
Разликата е, че никога не се чувства като задължение.

Както казва треньорът по взаимоотношения Кийт Дент: „Платоничната връзка може да има същите емоционални ефекти, ако не е култивирана, така че изисква същия тип внимание като интимните отношения. Никой не иска да чувства, че платоничната връзка е едностранна или приемана за даденост.”

5. Приемате се един друг изцяло
Колкото и да сте близки, вие все пак сте двама различни човека и ще има аспекти на вашия приятел, които не ви харесват. Това не означава, че не сте сродни души.
Знак, че някой е вашата платонична сродна душа, е, че признавате, че има неща, които ви притесняват в него, но също така и че го приемате напълно такъв, какъвто е и какъв би могъл да бъде.

6. Винаги се подкрепяте
Без наистина да мислите или съзнателно да възнамерявате да го направите, вие ще бъдете един на друг мажоретка и рамо за рев.
Ако имате лош ден и вашият приятел знае как да реагира, за да ви помогне най-добре, тогава това е доста добър знак, че той може да бъде вашата платонична сродна душа.

Платоничните сродни души са също толкова истински и важни, колкото и романтичните.
Платоничните сродни души могат да споделят умствената и емоционалната връзка точно както правят романтичните, но без усложнението на физическото привличане.
Сродните души са просто хора, които изглеждат почти идеално подхождащи един на друг, не непременно по романтичен начин.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X