Напишете дума/думи за търсене

5 неща, които искам моята майка да ми беше казала за брака

Понякога браковете са красиви, но винаги са изпълнени с несигурност, поне в началото.
Никой не ни дава наръчник, когато се оженим, така че е важно информацията да се предава от поколение на поколение.
Затова ми се ще да знаех предварително тези 5 неща, любезно предадени като заръка от майка ми на мен.

1. Оженете се по любов, а не заради времето
В успешния брак има нещо повече от любов. Любовта е важна част от него, но също и уважението, доверието и добротата. За да може бракът да остане здрав с годините, е важно да поддържаме любовта сред лудостта на света около нас.

Така че, преди да тръгнете по пътеката, уверете се, че не става въпрос за времето, което отброява биологичният ви часовник. Че не преизпълнявате някакъв план, в който пише, че на 30 трябва да си вече съпруга, а на 32 майка. Вместо това се омъжете, защото човекът, когото ще наречете ваш съпруг, разтърсва вашия свят.

2. Не бъдете пасивно-агресивни
Значението на това да бъдете директни за това, което мислите, какво чувствате и от какво имате нужда, никога не може да бъде преувеличено.
Вместо да кажете на половинката си какво имате нужда, вие предпочитате ли да правите презрителни коментари и омаловажавате ли усилията на партньора си? Колко добре мислите, че това го накара да се чувства?

Помнете, че с течение на годините пасивно-агресивното поведение ще предизвика огромен разрив в отношенията ви. Едва ли искате някой да ходи около вас на пръсти, опитвайки се да измисли какво да направи, за да ви угоди. Това не е брак, това е ад.
Така че, когато влизате в брак, развийте комуникационните си умения. Да бъдеш пасивно-агресивен в брака само ще го разруши.


3. Направете съпруга си приоритет
За тези от вас, които вече са майки, сигурна съм, че прочитайки това, казвате „няма начин“. И мога да оценя това. Децата винаги са на първо място.
Не ви карам да дадете приоритет на съпруга си пред децата. Това, което казвам е, че той има нужда да е следващият по важност. Не вашата работа, майка ви или приятелите ви, а партньорът ви.

Защо е важно да го направим приоритет?

Защото поддържа връзката силна. Защото той знае, че вие му пазите гърба и ще отделите време за вас двамата. Че може да му се доверите и да го уважавате. Много по-лесно е да поддържаш брака здрав, отколкото да се опитваш да го поправиш, след като се е счупил.

4. Историята се повтаря
Понякога се случва да правим същите грешки като родителите си, които са ни ранили като деца.

Да вземем за пример жена, която разби семейството си заради изневярата на баща си, случила се в детството й. Докато растяла, тя осъзнавала какъв дълбок ефект има изневярата върху емоционалното й здраве и си обещала, че никога няма да причини това на половинката си.

След 10 години брак тя обаче се чувствала сама, игнорирана и без приоритет в семейния живот. Появил се мъж, който я накарал да се почувства жива и чута. И какво направила тя? Започнала извънбрачна връзка.

Аферата почти я убила. Тя се чувствала толкова щастлива в моментите, когато била с любовника си, но се чувствала толкова виновна след това. Тя се притеснявала, че това, което прави, ще унищожи семейството й и семейството на партньора й. Била разочарована от себе си, след като направила единственото нещо, което се заклела, че никога няма да направи.

Защо историята се повтаря? Защото когато сме деца, нашите родители са нашият живот. Независимо дали искаме или не, ние ги наблюдаваме и възприемаме тяхното поведение, добро и лошо, и се стремим да им подражаваме. Нямаме когнитивното съзнание, за да знаем коеби било по-добре. Докато пораснем, тези черти са добре установени и е трудно да се отървем от тях.


5. Бракът е сложен
Знам, че всички искаме приказка, че ще живеем щастливо до края на живота си със съпруга си, в нашата перфектна къща с нашето перфектно семейство. И че всички наши мечти ще се сбъднат.

За съжаление, това е просто приказка. Бракът е труден и много сложен.

Кои са някои от нещата, които правят брака сложен?
1. Останалите от фамилията
2. Деца
3. Работа
4. Финанси
5. Цели за бъдещето
6. Комуникационни умения
7. Секс
8. Багаж от миналото
9. Емоционално здраве
10. Хората се променят

Помнете, че бракът не е да бъдеш със сродна душа и да живееш щастливо до края на дните си. Бракът е за двама души, които са свързани заедно до края на живота си, в разхвърляния свят на бебета, останалите от фамилията, финансови съображения и т.н.

От съществено значение е хората, които се женят, да влязат в този съюз с широко отворени очи, осъзнавайки, че бракът изисква много работа и вероятно няма да ви се случат нещата, които виждаме по телевизията и във филмите.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X