Напишете дума/думи за търсене

На кой пръст да носим пръстен, ако искаме да се сбъднат желанията ни

Пръстенът е символ на силата. Той се свързва с времето и цялостта, защото кръгът е перфектната форма на алхимиците. Пръстенът е свързан и с Уроборос - змията, която хапе опашката си. Според древните вещици, магьосници и алхимици всеки пръст има специална асоциация със силата на магията.

Това означава, че е важно на кой пръст носим пръстените си.

Халката винаги се носи на безименния пръст и за това си има причина.

Пръстите и техните магически асоциации с богове, богини и планети

- Палецът държи и изразява силата на Афродита-Венера.

- Показалецът държи и изразява силата на Зевс - Юпитер.

- Средният държи и изразява силата на Сатурн.

- Безименният пръст държи и изразява силата на Аполон – Слънце.

- Кутрето държи и изразява силата на Хермес - Меркурий.

Зевс - Юпитер се свързва с образованието, възможностите, късмета, изобилието и усъвършенстването. Следователно ние избираме показалеца за всякакъв вид материално или интелектуално израстване и развитие.

Сатурн е свързан с мъдростта и вечността. Следователно използваме средния пръст, за да направим нещата трайни завинаги.

Аполон - Слънце се свързва с щастието, магическите изкуства, пророчеството, просперитета, постигането и доброто здраве. Аполон ни благославя с пълнеж от перфектно блаженство. Ето защо използваме безименния пръст за нашите сватбени пръстени. За да направим нашия брак щастлив и пълноценен.

Афродита - Венера се свързва с мира, красотата и любовта. Затова използваме палеца, за да изразим обич и удовлетворение.

Хермес - Меркурий е свързан с комуникациите, пътуванията и финансовите трансакции. Следователно ние използваме кутрето, за да насърчим по-доброто разбиране, безопасното пътуване и операциите с пари.

Как да носим пръстени

Да речем, че някой се стреми към по-добър сексуален живот. Вероятно бихме използвали палеца, тъй като той е свързан с Афродита – Венера.

Затова е най-добре да носим пръстен, който е направен от метал, камък или в цвят, който съответства на Венера. Това ще засили постигането на целта.

Какъв метал отговаря на всеки пръст

Зевс - Юпитер и показалецът се свързват с калай. Подходящите скъпоценни камъни и полускъпоценни са сапфир, топаз, аметист и всички сини камъни.

Сатурн и средният пръст са алхимично свързани с олово. Подходящите скъпоценни камъни и полускъпоценни са обсидиан, лапис лазули и всички черни камъни.

Аполон - Слънцето и безименният пръст се свързват със злато. Подходящи скъпоценни камъни и полускъпоценни са рубин, гранат, опал и всички жълти камъни.

Афродита - Венера и палецът се свързват с мед. Подходящите скъпоценни и полускъпоценни камъни са карнелиан, розов кварц, изумруд, родохрозит и малахит.

Хермес - Меркурий и кутрето се свързват с живака и среброто. Подходящите скъпоценни камъни и полускъпоценни са кехлибар, цитрин, перидот, опушен кварц и родохрозит.

Важен съвет: Тъй като е малко вероятно да се направи пръстен от мед, се използва среброто като заместител на всеки друг метал (с изключение на златото). Среброто е най-любимият метал на вещиците, защото е изключително вълшебно.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X