Напишете дума/думи за търсене

5 сериозни признака, че бракът е в кризисен режим

Нека бъдем честни - когато двойките се женят, много от тях нямат почти никаква представа в какво се забъркват. Повечето прекарват първите шест месеца до една година брак, за да решат как да живеят, да толерират и да обичат човека до себе си.

След първата година брачното виждане става малко по-ясно, но дребните навици, които дразнят, грешки и компромиси започват да се трупат. Колкото и да се бунтувате, няма начин това да се избегне.

Когато съберете две несъвършени човешки същества заедно под един покрив и очаквате те да съществуват съвместно, ще има проблеми. За мнозина обаче грешките и навиците не се дискутират и опитват да се коригират на време, а се оставят да се превърнат в нещо по-голямо и по-разрушително.

Минават години и в крайна сметка любовта на живота ви се превръща в съквартирант и нищо повече.
И изведнъж, макар и да се случило постепенно, вие сте в брачна криза.

Как да разберете дали бракът ви е на път да се разпадне?

1. Правите различни неща

Това не е същото като да се интересувате от различни неща или някой от вас да предпочита ранната сутрин спрямо късните нощи. Всъщност живеете отделен живот.
Когато всеки от вас живее отделен живот, поддържа отделни банкови сметки, занимава се с различни хобита, интересува се от различни неща, емоционалната връзка с партньора се разпада, докато тя изчезне напълно.

2. Грешно общувате за дребни неща и то често

Често двойките отхвърлят знаците, което води до по-голяма криза или по-лошо - непоправими щети. В името на семейството, децата и бъдещето си, не чакайте да намерите необходимата помощ.
Обръщайте внимание на малките неща. За повечето големи теми и проблеми е лесно да останете на една и съща страница – купуване на къща или кола, изпращане на дете в университет, плащане на ипотека...
Обикновено малките неща ни спъват: „Плати ли сметката за ток?“ „Беше ли на родителска среща?“ „Помниш ли, че имахме планове за вечерта?“ и прочее. Списъкът продължава.

Тези на пръв поглед маловажни неща в крайна сметка се трупат и се превръщат в един голям проблем на неразбирането.

3. Сексът е спорадичен

Това трябва да бъде в списъка, защото е изключително важна част от брачните отношения. Това не е единствената движеща сила зад здравословната връзка, но е ключова сила.
Сексът ни свързва с партньора физически, но също така емоционално и духовно. Невъзможно е да се направи секс само физически, дори и при мъжете. Сексът и интимността са израз на дълбока любов, признателност, уважение и ангажираност, които имаме към половинката си.
Когато между тези моменти мине много време, има проблем.

4. Наистина не ви е приятно да сте заедно

Откровено и просто, не обичате да ходите на срещи, намирате малко удовлетворение в прекарването на времето ви един с друг.

5. Интересувате се повече от други хора

Това може да изглежда като очевиден момент, но е толкова лесно да се пренебрегне. Задайте си въпроса: „Намирам ли повече удовлетворение или вълнение при разговор или среща с други хора (мъже или жени), отколкото с половинката си?“

Понякога това е категорично „да“ и може да видите ясно поради поведението или избора си. Друг път обаче се случва едва доловимо и вие не успявате да го видите.

Има много други признаци на разпадане на брака, но тези пет са най-големите.

Какво се случва с тялото, когато спрем да правим секс?

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X