Напишете дума/думи за търсене

3-те най-важни ключа за щастлив и дълготраен брак

Напоследък се прокрадва тезата, че ниските очаквания са ключът към щастливия брак.

Е, няма по-голяма глупост от тези твърдения, колкото и сърцераздирателни да са те.
Всъщност трите най-важни ключа за успешния брак, в който всички са щастливи – са точно обратното на ниските очаквания.

Не казвам, че трябва да имате и нелепо високи очаквания за вашата връзка.
В крайна сметка, невинаги ще се съгласявате за всичко с другия. Партньорът ви няма да бъде постоянно в добро настроение. Понякога няма да отидете на почивка, когато искате. Няма да се храните в ресторанта, който искате, или да работите, каквато искате.

Партньорът ви невинаги ще бъде в настроение да правите същото нещо, което на вас ви се ще. Това е просто глупаво. Тези видове очаквания са негодувание, което чака да се случи.

Проучване, направено от Доналд Бауком, откри, че при брака хората обикновено получават това, което очакват.

Ако имате ниски очаквания за това как вашият партньор ще се отнася към вас в отношенията ви, вие сте склонни да бъдете във връзка, в която към вас се отнасят зле.

Ако имате високи очаквания за това каква интеракция ще имате с партньора си, вие сте склонни да сте в отношения, където към вас се отнасят добре.

Ето 3 неща, за които винаги трябва да имате високи очаквания, тъй като те са най-важните ключове за щастлива връзка.

1. Партньорът да се отнася с уважение към вас дори по време на конфликт

Когато възникне конфликт, обикновено е да изплуват най-лошите части от характера ни. Адреналинът започва да се изпомпва. Сърдечният ритъм се увеличава и кръвта кипи. Конфликтът е много стресиращ за тялото.

Лесно е да се поддадеш на изкушението да се държиш като животно в клетка и да предприемеш атака. Може да искате да повишите гласа си, да обидите другия, да хвърляте неща или да ударите партньора си там, където го боли най-много (буквално или преносно).

За да може бракът ви да процъфтява, трябва да имате правила за времена на конфликт, които НЕ се нарушават.

За отношенията ви е жизненоважно да знаете, че никога няма да бъдете сплашени, деморализирани, да сте жертва на физически наранявания...

2. Практикувайте ежедневна доброта

Когато сте женен за човека, когото обичате, винаги трябва да очаквате, че ще се отнасяте с доброта към него и той към вас. Помнете, че вашите преживявания са валидни. Че болките си струва да се признаят.

Когато някой започне да ви отхвърля, игнорира ви или ви омаловажава, зависи от вас да го уведомите (с уважение), че не е наред и че очаквате по-добро отношение към вас.

3. Решаване на проблеми като екип

Един от основните показатели, че имате взаимно уважение един към друг във вашите отношения е, че „взимате решения двамата“.

Това означава, че когато възникнат проблеми или трябва да се вземат големи решения, отделяте време да помислите за перспективата на партньора си и как вашият избор ще му се отрази.

Поемете ангажимент да говорите помежду си, преди да направите голям избор или да се опитате да решите големи проблеми.

Да имаш високи очаквания невинаги е пагубно нещо.

Точно както героят на Пол Руд казва в „Предимствата на това да си аутсайдър“: „Приемаш любовта, която смяташ, че заслужаваш“.

Отнасяйте се с доброта и уважение към партньора си и ще увеличите максимално шансовете си за изключителна връзка.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X