Напишете дума/думи за търсене

Енергийни формули за стабилен брак

Замисляли ли сте се защо някои двойки живеят в мир и съгласие, а други постоянно се джавкат и си тровят живота? Според една от най-новите теории на психолозите, причината е в енергийността на двойката. Всичко, което трябва да направите, е да се настроите един към друг, да „хванете вълната” на партньора си, да играете една и съща игра, без да забравяте за собствените си интереси. За начало е нужно да определите към кой енергиен тип спада вашата двойка. Още Питагор казва, е светът е съставен от числа, затова енергийността може да се определи чрез няколко основни формули.

Две сърца в едно: 1+1=1

Хората, чиито брак е съставен по тази формула, съставляват едно неразривно цяло. Например, имат сходни интереси и харесват едни и същи неща: и той, и тя обожават кучетата, класическата музика, разходките сред природата и т.н. Тяхната енергия вибрира на еднакво ниво, те често довършват фразите си, предугаждат желанията си, някои дори могат да общуват телепатично. Много хора (особено жените) смятат, че този брачен съюз е идеален. Но от гледна точка на психолозите подобни отношения не са за всички. Животът на тези двойки е построен върху огромната отговорност за партньора. След дълга командировка, изневяра, развод или смърт, всеки от тях се разделя с част от собствената си душа и изпитва дълбока вътрешна пустота.

Съвет: Ако вашият брак принадлежи към тази група и не искате да изгубите себе си, проявявайте повече самостоятелност. Например, не се съветвайте за всяка покупка с половинката си, ходете самостоятелно на театър и кино, общувайте повече с приятелите си.

Борба за територия: 1+1=2

Този съюз е построен, образно казано, на принципа на комуната – двамата живеят заедно, но всеки съхранява своите интереси. Съпрузите харесват различни неща, имат различни хобита, никой не жертва себе си за другия. Понякога са нужни дълги години, докато вземат решение да живеят заедно. Живеят на принципа на допълването – единият запълва слабите страни на другия. Бракът тук е своеобразен пакт за ненападение.

Съвет: Ако вашият брак спада към втория тип, е важно да не се опитвате да превъзпитавате партньора си. Приемете, че хармонията е в разбирателството между противоположности.

Изкуството на компромиса: 1+1=3

Това е най-сложният тип взаимоотношения. Двамата харесват различни неща, но съумяват да се нагодят един към друг и да се чувстват добре. Например, той обича да стои вкъщи пред телевизора, а тя – на дивана с книга: обединява ги домошарството. Всеки от съпрузите принадлежи на себе си, но и двамата имат какво да дадат на семейството. Партньорите са готови на компромиси, но не ги приемат като саможертва и съумяват да запазят себе си.

Съвет: При отношения от този тип е добре да търсите точките на допир между вас и любимия си, като не забравяте да се грижите за него. Ако днес направите любимото му ястие на, утре той ще ви изненада с нещо, което харесвате. И всички ще бъдат щастливи.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X