Напишете дума/думи за търсене

Що е то любовна карта и как да я разчитаме

Всички връзки преминават през щедри приливи и сътресителни отливи, но вашето разбиране за петте етапа на брака и правилното четене на любовната ви карта може да ви помогне да поемете по пътя към траен и щастлив брак.

Всички искаме истинска и неподвластна на времето любов. Вярно е, че някои бракове никога не е трябвало да започват, но твърде много добри бракове се разбиват на пух и прах, защото имат повредена любовна карта и не знаят как да я разчитат.

Петте етапа на любовта

Етап 1: Влюбване

Етап 2: Създаване на двойка и изграждане на съвместен живот

Етап 3: Разделяне с илюзиите

Етап 4: Създаване на истинска, трайна любов

Етап 5: Стремеж към промяна на света

Етап 1: Влюбване

Да се влюбиш, е еволюционният трик, който кара хората да изберат половинка и да имат деца, за да може човечеството да продължи съществуването си.

През този етап се чувстваме прекрасно, защото сме фрашкани с хормони като допамин, окситоцин, серотонин, тестостерон и естроген. Да се влюбиш, е страхотно, защото проектираме всичките си надежди и мечти върху любимия си.

Представяме си, че той ще изпълни нашите желания, ще ни даде всички неща, които не сме получили като деца, ще изпълни всички обещания, които предишните ни връзки не успяха да изпълнят. Сигурни сме, че ще останем влюбени завинаги. И понеже сме снабдени с „любовни хормони“, не сме наясно в каква самозаблуда се намираме.

Етап 2: Създаване на двойка и изграждане на съвместен живот

Много от нас достигат етап 2, но продължават да копнеят за безумната, хормонална, страстна любов от етап 1. На този етап нашата любов се задълбочава и ние се осъзнаваме като двойка. Това е време, когато имаме деца, които отглеждаме. Ако решим да нямаме деца, тогава отношенията в двойката се задълбочават и развиват по различен начин. Това е време на сплотеност и радост. Научаваме какво харесва другия човек и разширяваме личния си живот, за да започнем да развиваме съвместен живот с половинката си.

Етап 3: Разделяне с илюзиите

Във филмите и приказките този етап е „И заживели щастливо до края на дните си.“ Но в реалния живот това е времето, когато започва разочарованието и поставяме под въпрос дали трябва да сме заедно. Смятаме, че може да сме направили грешка. Някои остават нещастно женени. Някои се развеждат.

Това е етапът, за който малко хора осъзнават, че са в него. Това обаче не е началото на края, както повечето хора се страхуват, а навлизане в истинска, трайна любов. Но обърнете внимание: Ако нямате подходяща любовна карта за любов и наръчник, с които да преминете през него, може да се изгубите.

В етапа на разочарование ние започваме истинска работа с душата. Той не е за слаби сърца. Изисква се смелост, която никога не сте мислили, че сте имали, а пътешествието в отношенията ви може да е плашещо, но наградите за тези, които го предприемат, са огромни.

Етап 4: Създаване на истинска, трайна, любов

Ползите от етап 4 се съдържат в името. Истинско е. Продължително е. Това е любов, каквато никога не сте си представяли, че може да има.

За първи път успявате да видите другия човек такъв, какъвто е в действителност, а не егоистичната проекция на вашите незадоволени нужди. Чувствате се в безопасност по начин, който никога не сте изпитвали. Чувствате се наистина приети такива, каквито сте, и приемате себе си к всичките си недостатъци.

И тук е бонусът. Пак се влюбвате в другия. Но този път е по-осъзнато, по-шантаво, по-радостно от влюбването в началото.

Етап 5: Стремеж към промяна на света

Какъв би бил светът, ако всяка двойка имаше правилна любовна карта и успешно се ориентира в петте етапа на любовта? Най-вероятно по-мил, по-уютен. Свят, в който разбираме и уважаваме различията си.

В този етап и двамата изпитват толкова голяма благодарност за това, което им е дадено, че те искат да създадат по-добър свят за своите деца, внуци и всички хора, които споделят тази красива планета. Те искат да създадат място, който техните сърца знаят, че е възможен.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X