Напишете дума/думи за търсене

Защо на по-атрактивните хора не им върви в любовта

Добре изглеждащите хора се радват на много предимства в живота си. Те имат по-голям шанс да бъдат по-успешни в работата, лесно се разбират с други хора и дори печелят повече пари. Но да изглеждаш като модел на Victoria's Secret има своята тъмна страна. И психолозите подсказват, че дългосрочните отношения са замесени в това.
Наясно сме, че перфектното лице и секси тялото могат да дадат някои предимства при намирането на партньор, но това не винаги е ключът към щастливата и дълга връзка. Защо е така?

За красивите хора има твърде много алтернативи

Според изследователи от Харвард привлекателността може да ни даде океан от алтернативи по отношение на отношенията, така че става доста трудно да ги защитим от външни заплахи.
Добре изглеждащите хора имат повече раздели, тъй като те са по-малко заинтересовани от това да полагат усилия, когато стане напечено във връзката. Те просто не искат да се сблъскват с всички трудности и проблеми, които произтичат в отношенията, и предпочитат да бягат от проблемите си.

Сексапилността и краят на брака са свързани

Първите етапи на изследването показват стабилна връзка между разводите и нивото на сексапилност на партньорите. За да стигнат до този извод, изследователите помолили 2 жени, участници в проучването, да оценят привлекателността на над 230 мъже чрез снимки от гимназиалните им албуми. След това специалистите проверили дали тези мъже са женени или разведени 30 години след публикуването на снимките. Резултатите показали, че мъжете, които са били най-желани, в по-голямата си част са били разведени.

Привлекателните хора се интересуват от алтернативи дори и да са в отношения

Смята се, че по-голямата част от хората в двойка са склонни да губят способността си да им шарят очите. Това им помага да намират околните за по-малко привлекателни и предпазва романтичните им връзки от неочаквани любовни изненади. Но според резултатите от заключителните експерименти привлекателните хора нямат тази защита и обикновено имат по-голям интерес към алтернативните варианти. Вероятността това да се случи се увеличава, ако хората не са доволни от настоящите си отношения.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X