Напишете дума/думи за търсене

Защо щастието на съпругата е по-важно от това на съпруга за успешния брак

Около 45 процента от женените двойки в света рано или късно стигат до бракоразводната зала.
Когато вървим влюбени към олтара, изобщо нямаме мисъл, че някога може да бъдем част от тази тъжна статистика.
Много от двойките, които остават заедно, са наясно, че за щастливия брак трябва постоянно да се полагат грижи и че когато има любов, най-голямото престъпление е да се откажеш от нея, без да се опиташ да направиш най-доброто за нея.

Ние, човечетата от „МИЛА“, вярваме в щастливите бракове и винаги сме радетели да споделим всякакви формули за това.

Напоследък семейните терапевти са категорични, че колкото по-доволна е съпругата в един брак, толкова по-щастлив е съпругът с живота си.
Това е така заради женската психология. Дамите са склонни да правят повече и повече за партньора си, ако бракът е успешен, и това има положителен ефект върху битието на мъжа.

С две думи, щастливата жена просто прави любимия си още по-щастлив!

Проучване по темата, проведено от проф. Пол Долан, твърди, че когато съпругът се разболее, нивото на щастие на жената спада. В същото време нивото на щастие на съпрузите не се променя, когато съпругите им са болни. Обяснението е просто!
Жената винаги се грижи за мъжа, ако той се чувства зле. И това може да бъде наистина стресиращо за съпругите. Но ако съпругата се разболее, тя разчита на дъщеря си, ако има такава, за да спести на съпруга си излишния стрес.
Професор Пол Долан също твърди в книгата си „И заживели щастливо: бягство от мита за перфектния живот“, че мъжете се възползват от брака повече от жените. Омъжените жени живеят по-малко заради стреса, който съпътства бракът, докато омъжените мъже живеят по-дълго.
Това доказва, че двойките всъщност биха могли да подобрят отношенията си, ако и двете страни се съобразяват с нуждите на другата по време на заболявания и други трудности. И двамата партньори трябва да проявят грижа и любов, за да живеят щастливо заедно.

Заключението на изследването може да не изглежда изненадващо за някои, но сега има официално потвърждение. Нивото на щастие на съпруга не оказва същото влияние върху качеството на брака, докато за съпругата чувството за неудовлетвореност и нещастност може да бъде много разрушително за връзката.

Така че, господа, помнете - щастлива съпруга, щастлив живот. Ако искате бракът ви да е успешен и щастлив, трябва да се удовлетворявате потребностите на съпругата си. Това й осигурява перфектна мотивация да се грижи за много неща във връзката ви.
И, дами, ако сте недоволни от отношенията си, уведомете партньора си и работете заедно, за да направите промяна към по-добро.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X