Напишете дума/думи за търсене

Учени: Ако жената има тези качества, не я изпускай

Хората в дългосрочни отношения все някой ден стигат до момента, в който се питат: Това наистина ли е човекът, с когото искам да прекарам остатъка от живота си? Дали жената до мен е вярната за мен?

Учени от цял свят изследват изключително сложните проблеми, свързани с любовта и връзките, и прекарват с години, за да разберат как хората се вписват заедно и какви качества им трябват, за да имат щастлива и трайна връзка.

Събрахме най-важните и интересни резултати от тези изследвания. Ако жената до вас има тези качества и поведение, да знаете, че имате не просто партньор за цял живот, ами съкровище.

1. Тя е по-умна от теб

Когато търсите партньор за цял живот, уверете се, че тя е умна. В идеалния случай тя трябва да е по-умна от вас дори. И науката е съгласна с това. Лорънс Уоли, професор от Университета в Абърдийн, отдавна изследва деменцията и открива, че умната жена може да предпази партньора си от това коварно заболяване.
Идеята е, че интелигентният партньор никога не спира да ви предизвиква интелектуално, което ви помага да запазите своите умствени способности за дълги години.

2. Тя е честна

Всеки допуска грешки и взима лоши решения понякога. Това прави още по-важно да имате някого, който може да ви върне в правия път и да ви каже, че грешите. Проучванията показват, че мъжете искат да имат честен партньор до себе си, когато търсят дългосрочна връзка. Ако сте намерили такава жена, не я пускайте.

3. Тя е оптимист

Вашата приятелка е типът човек, който винаги вижда чашата наполовина пълна? Може би понякога дори да я обвинявате в наивен оптимизъм? Тогава вероятно сте намерили жената на вашите мечти. Защото негативните хора са токсични и вредни за здравето ни в дългосрочен план.

Това е така, защото сме склонни да поемем негативността на хората, с които прекарваме най-много време. Това беше показано в изследователска работа на психолога Илейн Хатфийлд. И тази вътрешна негативност може да доведе до увеличаване на сърдечните проблеми, тя затруднява храносмилането ни и понижава концентрацията.

4. Тя е готова на компромиси

Животът невинаги може да бъде легло от рози и в един момент от връзката вие и партньорът ви няма да сте съгласни един с друг. Това е напълно нормално и дори неизбежно. Но връзката може да работи само ако и двамата партньори са готови да направят компромиси.
Психолозите на UCLA придружават 172 брачни двойки в продължение на 11 години. Учените казват, че желаещите да предприемат стъпки за изглаждане на противоречията и конфликтите и в дадени моменти да правят жертви, имат дълъг и щастлив брак.

5. Тя се смее на шегите ви

Разбира се, на всекиго е приятно да бъде оценен като духовитост и интелект. Ние сме в състояние да се влюбим в някого, само защото се смее на шегите ни. През 2006 г. проучване на психолози от Уестфилдския държавен университет разкри, че това е по-важно за мъжете, отколкото за жените. Ако вече сте намерили жена, с която можете да се смеете, не забравяйте да се грижите добре за нея.

6. Тя има отворено сърце

Наличието на партньор, който блести в светлината на прожекторите и е открит с хората и за успехите, и за болките си, и за страховете си, и за срама си, прави живота много по-лесен.

Изследване на Уестминстърския университет предполага, че хората, които са с отворено сърце и споделят лична информация, се разглеждат като особено привлекателни. Авторите на изследването дори казват, че това качество е толкова важно, че хората, които споделят за себе си лична информация, изглеждат по-красиви на останалите.

7. Тя подкрепя вашите цели и преследва своите собствени

Дълго време учените се опитваха да докажат, че мъжете предпочитат да се женят за слаби жени. В своята книга „Защо умните мъже се женят за умни жени“ Кристин В. Уилън старателно развенчава този мит и доказва със статистика, че успелите, добре образовани и добре печелещи жени не се женят по-рядко от другите.

И помнете предимствата: Силната жена до вас ще ви мотивира и няма да зависи от вас. Не е нужно да се тревожите за нея и тя няма да се нуждае от вашето постоянно валидиране. Слабият човек често е склонен да забравя собствените си цели. Тези хора не просто дават приоритет на целите на своите партньори, те са склонни да се откажат от своите. Имате нужда от здравословна комбинация от лични цели и цели, които преследвате заедно.

8. Има добри отношения с родителите си

Ако искате да знаете какъв ще бъде вашият партньор след 30 години, погледнете родителите му. Ако искате да знаете как ще се отнася с вас след 30 години, погледнете как се отнасят към родителите си сега. Изследователи от университета в Алберта разпитаха 2970 души от всички възрасти и видяха ясна връзка между отношенията с родителите в тийнейджърските години и любовния живот на човек по-късно.

Разбира се, това не означава, че връзката й с родителите й винаги трябва да бъде перфектна. Става въпрос за общи нагласи и ценностна система.

9. Тя е мила

Науката казва, че ключовете за дълга и щастлива връзка са добротата и щедростта. Психологът Джон Готман от Университета във Вашингтон започва изследванията си за женени двойки преди повече от четири десетилетия.

Той идентифицира два вида двойки: господари и бедствия. Бедствията обикновено не издържат дълго. Но господарите остават заедно години и винаги имат едно общо: те сканират социалната среда за неща, които могат да оценят, и често казват „благодаря“. Те изграждат тази култура на уважение и признателност много целенасочено.

10. Тя остава спокойна в битките и успокоява и вас

Битките са неизбежност на всички взаимоотношения. Важното е обаче как се справяте с разногласията и как отново компенсирате след това.

Изследователи от Калифорнийския университет Беркли и Северозападния университет придружават 80 двойки в продължение на 13 години и откриват, че връзката продължава дълго, ако жената може да се успокои по време на битка и да пренесе тези емоции на мъжа. Ефектът не е същият, ако мъжът е този, който пръв се успокоява.

11. Тя прави смешни неща заедно с вас

Дългосрочно проучване на университета в Мичиган с 4864 женени лица показа, че най-щастливите двойки за тези, които пият алкохол заедно. Разбира се, това не означава, че алкохолиците са по-щастливи партньори. „Възможно е двойките, които извършват повече дейности в свободното си време заедно, да имат по-добро отношения един към друг като партньори“, казва Кира Бирдит, автор на изследването.

12. Тя има и собствен живот

Наличието на собствено пространство и уединение е дори по-важно за връзката ви от добрия сексуален живот. Това е показано от дългосрочно проучване на университета в Мичиган. "Когато хората имат свои приятели и собствен набор от интереси, това ги прави по-щастливи и по-малко отегчени", казва Тери Орбух, автор на друго изследване на женени двойки.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X