Напишете дума/думи за търсене

Колко дълго траят безсексуалните връзки

Колко голяма сделка е сексът в една връзка? За някои хора идеята за напълно безсексуален брак означава нещастие и край на отношенията.

Но истината е, че такива връзки съществуват и има двойки, които се въздържат сексуално без проблем.
Когато става въпрос за премахване на подобна физическа интимност от романтичното уравнение, колко време може да продължи безсексуалната връзка?

За някои безсексуалните съюзи могат да продължат цял живот, но за други да бъдат нетърпими след две седмици.

Как да разберете дали сексуалната ви връзка е проблемна?
Брачният терапевт Бони Ейкър Вайл дефинира сексуалните проблеми много просто: "Ако един човек мисли, че има нещо гнило между чаршафите, това е определението за проблем."

Но ако може да говорите с половинката си за вашите чувства и сексуални нужди, това е важното. Много двойки намират редкия секс за достатъчен за тях.
Те може да са свързани на ниво чакра, което поддържа връзката, дори и да не правят секс активно.

Ако единият от двамата обаче се нуждае от повече физическо внимание, важно е да обсъдят това открито и без смущение.

По света изумителните 20 процента от браковете са без секс.

Роджър Ниланд, автор на „Природата на съществуването“ и създател на документалния филм „Истината за брака“, определя за безсексуални двойките, които правят секс по-малко от веднъж месечно. И казва, че числата вероятно се покачват до поне 40 процента, когато добавите към статистиката двойки, които правят само секс по задължение, вина или заради религия.

Но съществува и убеждението, че когато двойките стават по-емоционално свързани и духовно интимни, сексът престава да е толкова важен и те са напълно спокойни от това.

Сексът не е единствената форма на интимност в една връзка и затова не е задължително да губят страст, а просто да променят формата, която е необходима.
В първите дни на връзките двойките се изразяват с физическа интимност. Много от тях правят секс понякога до пет пъти на ден. След няколко години се стига до около веднъж или два пъти седмично.
”В романтизираната представа за брака хората смятат, че сексът трябва да остане див и разюздан дори 10 или 20 години по-късно от началото на любовта. Но това не е реалистично", казва психологът Тай Таширо.
Възможно ли е да запазим оригиналната страстна интензивност, бушуваща с пълна сила през цялата връзка? Отговорът на д-р Таширо е, че ако го правехме, щяхме да умрем.

„Пеперудите в стомаха са стресова реакция - приятна, но тя би станала токсична за организма с течение на времето, освобождавайки това ниво на хормони. „Пулсиращото сърце“ е другото име на„ високото кръвно налягане."

Ако няма деца или двойката вече изпитва Синдрома на празното гнездо, може да има ново ниво на страст, което отразява доверие, разбиране и интимност. Може да има секс, но по-важното е, че има ангажираност. От друга страна, двойките, които изпитват по-малко стрес, могат да изпитат своеобразен ренесанс в кревата.

Не е нужно да се притеснявате, че не правите секс толкова често, колкото сте свикнали като двойка. Това не трябва да означава, че се губите един друг или сте на прага на раздяла.
Важното е да обсъдите с партньора си какво чувствате и да проведете откровен разговор за това колко секс вие е необходим, за да се чувствате комфортно във връзката си.

Безсексуалните отношения не трябва да означават края на връзката ви.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X