Напишете дума/думи за търсене

Има ли връщане загубената любов

Има толкова видове любов, колкото и хора. Има толкова видове загубвания, колкото любов.

В същото време хората и ситуациите не са безкрайно уникални. Някои двойки загубват любовта си заради навика, удобството, рутината. При други се случва изневяра или дори само желание за "кривване от правия път" - това се усеща и също руши. При трети започват разминавания - хората растат и се развиват различно. Единият "дръпва" нанякъде, другият остава там, където са се срещнали, вече не са си достатъчни, дори не се разбират. При четвърти житейските несгоди и проблеми създават неприятности - например лоша свекърва, финансови проблеми и т.н. 

Ако искате само един отговор на въпроса "Има ли връщане загубената любов", то този отговор е най-близо до "Да, стига и двамата да го желаете". 

На първо място става въпрос за осъзнаване на проблема. Защото, ако циклите над безброй много причини защо не ви върви във връзката, вие няма да можете да отстраните нито една от тях. Ако обаче формулирате своя проблем и сте двамата заедно с тази дискусия, 1/3 от проблемът е решен.

Следват другите, по-трудните 2/3. Казват, че любовта е работа. И това е така. След пеперудите и балоните в корема следва къртовски труд. Да се научиш да харесваш и желаеш другия и когато е слаб, и когато е лош, и когато те разочарова дори. Да се научиш да даваш достатъчно, но и да искаш от другата страна. Да се научиш да бъдеш открит с риск да нараниш и с риск да нарушиш хармонията. Да се научиш да прикриваш онова, което не си струва да наранява хармонията. Да се научиш да харесваш и сивите дни, и скуката, но най-вече да ги оцветяваш!

Ако и двамата искате да работите по връзката си, няма нищо срамно в това да се обърнете и към специалист. Също така си купете литература - там може да не срещнете отговорите на вашите въпроси конкретно, но самият акт на това, че заедно спасявате връзката си, вече прави това спасение по-възможно.

Не пълнете кошницата с гигантски очаквания. Няма отново да ви треперят краката, когато той се прибира вкъщи. Няма да правите секс като луди в колата и в тоалетната на ресторанта. Но може да бъде друго, ново и още по-хубаво. Може да се научите да се чувате по-добре и да се желаете по всички други начини, които сърцето позволява - като хора, които споделят един живот и едни и същи мечти.

Забравете за обвиненията. Говорете за тях като за "израстък", който трябва заедно да премахнете помежду си.

Мечтайте заедно. Планирайте и не се ограничавайте в това къде ще е следващата ви почивка. Нарисувайте си цяла нова вселена. Ще бъде трудно и в някои дни ще ви изглежда безнадеждно. Ще продължават да ви дразнят чорапите му по пода, а фитнесинструкторът ще продължава да ви се струва неустоим. Не се отчайвайте. Когато сте поработили за любовта си здраво, ще усетите мускули, които ще ви качат в ново измерение на тези отношения. 

Ако пък не успеете, не се бойте. Така е трябвало, защото може би наистина нямате какво да си дадете повече с този човек. Разделете се с уважение, благодарете за всичко, което ви се е случило с него, включително и за неприятното, защото то е причината да бъдете щастливи с този, който предстои да срещнете.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X