Напишете дума/думи за търсене

7 въпроса, които всяка жена иска да зададе на новия си партньор

Мъжете може да са от Марс, а жените може да са от Венера, но ето, всички те са планети, нали? Наистина ли сме толкова различни един от друг?

Със сигурност в началото е трудно и различията не играят в полза на нито една от страните. Кои са въпросите, които почти всяка жена има в началото на връзката, но не всяка смее да зададе.

1. Защо се ужасявате толкова от обвързване?

Жените по-лесно се „навиват“ на обвързване. Това значи ли, че са по-смели? Донякъде да. При мъжа има един дълбоко вкоренен страх за неговата свобода, както и страх, че жената ще го „окове“. Може би бихте могли да споделите своето лично свободолюбие и партньорът ви няма де е вече толкова притеснен, че искате да го „вържете“.

2. Толкова ли е трудно да вдигнеш телефона и да ми се обадиш?
Когато се срещаме с някого, бихме искали понякога да говорим с него по телефона. Не през цялото време. Дори не всеки ден. Само понякога. Това насърчава чувството за интимност и ни помага да се чувстваме по-близо до другия. Ако работим до късно или се мотаем с приятелите си, определено ни липсва човекът, с когото се срещаме, и затова искаме да му се обадим и евентуално да усетим, че на него също му липсваме. Толкова ли е трудно това с телефонните разговори? Спокойно попитайте новото си гадже и му дайте да се разбере, че ще му се обаждате всеки път, когато ви се прииска. Да свиква!

3. Наистина ли мислиш, че да говориш за чувства е лиготия?
Отново е някакъв комплекс на мъжете – те „трябва да“ са мълчаливи, строги, безчувствени. Ами пълна глупопост. Истината е, че най-умните мъже са чувствителни и умеят да вербализират какво усещат. Помогнете на новия си половин да го прави спрямо вас – не заради вас, нека е първо заради себе си.

4. Защо вярвате в стереотипа на приятелката?
Мислите си, че имаме нужда от вас като от приятелка? Да сме залепени един за друг и да си споделяме всичко? Да ходим навсякъде заедно и да се смеем на глупости? Глупост е, ако мислите така за нас. Жената днес иска мъж повече от всичко. Приятелки си имаме, спокойно!

5. Как ме обсъждаш с приятелите си?
Ясно е, че жените не са единствените, които обсъждат половинките си с приятелки. Мъжете също го правят, при това понякога са по-брутални от нас. Затова и за нас е повече от любопитно как ни обсъждат, но, разбира се, едва ли ще разберем. И по-добре, защото мъжете често говорят неща, различни от тези, които чувстват, пред приятелите си. Прикриват истинските си желания и емоции, защото ги имат за слабост.

6. Наистина ли мислите, че животът ви приключва, когато се ожените?
Ако го вярвате, значи нямате никакво въображение. Това е поредният стереотип, който ни хвърля в наивните комедии и зле написаните романи. Животът в брак може да е двойно по-вълнуващ, защото когато споделяш толкова много с друг, имаш силата да мечтаеш двойно и да сбъдваш с удвоена сила. 

7. Щастлив ли си?
Понякога и ние не знаем, че искаме да питаме това, а всъщност желаем да научим истината с цялото си сърце. Тези въпроси би трябвало да са лесни за поставяне на масата. Колкото повече говорите за това, толкова по-близо ще бъдете един до друг и до взаимната ви хармония.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X