Напишете дума/думи за търсене

Кои неща трябва да обсъдим с партньора, преди да заживеем заедно

Заживяването под един покрив с любимия е нова и вълнуваща фаза в живота ви и е голяма стъпка в романтичното ви израстване. Но готови ли сте за това? Има някои важни аспекти, които трябва да се вземат предвид, ако искате това решение да е успешно и дълготрайно.

Кои теми трябва да обсъдите с партньора си, преди да стегнете куфара.

1. Дългосрочни очаквания

Преди да заживеете заедно, трябва да поговорите с партньора си за дългосрочните си планове, за да видите дали сте на една и съща страница. Дори и да смятате, че е малко прекалено рано за това, важно е да знаете какво желаете и очаквате от връзката си, за да избегнете проблеми в по-късен етап. С други думи, трябва да сте задали въпроси за брак, деца или други цели, които ви вълнуват.

2. Пари

Финансите са един от най-важните въпроси, които трябва да се обсъдят, преди да свиете гнездо. Въпреки че може да изглежда като деликатен разговор, разговорът за пари трябва да се случи предварително, за да избегнете несъгласие и парични кавги, които биха могли да доведат до разбиване на сърца и фалит.

Важно е да знаете какво е отношението на всеки от вас спрямо парите и да решите как да разделите наема, ако имате такъв, кой ще плаща сметките и споделените разходи като хранителни стоки и други домакински нужди.

3. Домакински задължения

Освен ако някой от вас не е майстор-готвач със страст към почистването, може да искате да отделите малко време за разговор за разделянето на ежедневните отговорности. Опитайте да създадете списък със задачи и се съгласете какви ще са ролите на двама ви в домакинство. Обсъдете кой ще готви, кой ще мие чиниите, кой ще чисти и кой ще се грижи за пазаруването на хранителни стоки.

Това може да звучи като битовизъм, но тези дейности отнемат много време и енергия и в дългосрочен план могат да станат причина за спор, ако се извършват изцяло само от единия.

4. Домашни любимци

Разговорът за добавяне на пухкав приятел като член от семейството също е важен. Трябва да сте наясно с предпочитанията на партньора си, преди да получите неочакван или неприятен четириног съквартирант. Ако сте израснали с котка или куче, най-вероятно ще очаквате да имате домашен любимец и в новия си дом. Но ако партньорът ви не е фен на животните, това може да бъде доста разочароващо за вас. Дори и двамата да обичате компанията им, предварително е добре да сте наясно към кой животински вид се накланят везните. И не забравяйте да се уговорите кой ще храни котката, кой ще разхожда кучето и дали им е позволено да лягат в леглото.

5. Гости

Да се ??преместиш при любимия човек, означава освен наслада на взаимната ви компания и двойно увеличение на хората, които ще ви идват на гости. Може да са необходими някои преговори и компромиси при посрещането на приятели и близки, тъй като къщата вече е общо пространство и трябва да вземете под внимание предпочитанията на всеки един.

6. Условията за сън

Да спите заедно е едно от най-добрите неща, които може да направите с партньора си заради положителните ефекти, които може да има върху отношенията. Качественият сън до любимия човек носи емоционална близост, сигурност и благополучие. Ето защо е жизненоважно да споделите предпочитанията си за сън с другарчето си, преди да се нанесете при него или той при вас.

Ако знаете от самото начало дали споделяте леглото си с петел или нощна птица, дали другият е почитател на хладните нощни температури или предпочита да спи на светната лампа, ще ви помогне да вземете някои ранни мерки, които да не пречат на съня на нито един от двамата.

7. Странни или досадни навици

Той може да е твърде креативен и всеки ден да открива нови места, на които да хвърля мръсните си чорапи. Тя пък да си говори рано сутрин с цветята, докато ги полива. Всички имаме някои странни малки навици, които са просто части от нашата личност и те не са нещо, от което трябва да се притесняваме.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X