Напишете дума/думи за търсене

Признаци, че си пасивно-агресивна личност

Останалите смятат ли ви за трудни за издържане? Не ви вярват или не ви уважават по начина, който искате? Ако намирате положителни отговори на тези питания, то не е лошо да се замислите дали нямате някои пасивно-агресивни качества, които отблъскват.

Не сте искрени

От устата ви излиза „Да“, но всъщност искате да кажете „Не, няма шанс да направя това“. А когато останалите очакват да удържите на думата, а вие не го сторите, ги обърквате и постепенно те спират да ви вярват.

Изглеждате мили, но в действителност сте ядосани, завистливи и злопаметни Във вас бушуват страшни противоположности, а това със сигурност не е лесно за околните.

Хем се страхувате от самотата, хем се плашите от това да зависите от някого Казано с други думи: „Мразя те. Не ме напускай.“

Страхувате се от директна комуникация с обекта ви на желание, защото се притеснявате да не ви отхвърли. Имате склонност да отблъсквате хората, за които ви пука, защото си мислите, че нямате нужда от подкрепа. Не искате да сте сами и ламтите да контролирате всеки в живота ви, за да не ви напусне.

Често се оплаквате, че към вас не се отнасят подобаващо

Вместо да се изправите и да кажете какво ви гнети, вие постепенно се вкарвате във филма на „невинната“ жертва. Повтаряте си, че те не се държат както искате с вас, че това не е честно и с всяка следваща среща се опитвате да изкопчите от тях още повече внимание към вас, без да давате същото в замяна.

Отлагате често неща, които трябва да направите за другите

Един от начините да контролирате другите, е да ги оставите да чакат. Непрекъснато си намирате извинения за неизпълнените обещания. Дори обвинявате околните за това. Помнете, че това може да доведе до разрушени отношения, прецакани кариери, загуба на приятелства.

Не сте склонни на прям отговор

Изпращането на смесени сигнали е друг начин за контрол. Хората около вас не знаят със сигурност какво мислите, а след това ги изкарвате тях виновни, че не са ви разбрали.

Цупите се

Оплаквате се, че на другите им липсва съпричастност, когато те очакват от вас да бъдете човек на честта и да изпълните обещанията и задълженията си. Пасивно-агресивните жени обичат мълчаливата манипулация като израз на тяхното презрение. Пасивно-агресивните мъже предпочитат дълбоките въздишки, поклащането на глава, докато сноват нагоре-надолу. И при двата пола изразните среща имат за цел да предизвикат съчувствие, но истинската причина за поведението е, че те не поемат отговорност за тяхното поведение.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X