Напишете дума/думи за търсене

Какво казва смехът за нас

Учените са изяснили, че смехът се е появил преди 10 милиона години. Днес има специално направление в медицината – гелотология, което изучава смеха и въздействието му върху организма. Според тази наука всеки от нас има уникален смях, свързан с характера му.

Звукови видове

Смехът „ха-ха” е искрен, безгрижен, в пълно съгласие с външния свят. Сваля чудесно нервното напрежение между събеседниците.

Смехът „хи-хи”, напротив, по-скоро изостря напрежението. Ако чуете злорадо кикотене, наясно сте, че събеседникът ви е настроен явно недоброжелателно, подиграва ви се, завижда или премълчава нещо.

Смехът „хе-хе” е агресивен, дързък и предизвикателен. Смеещият се създава стена между себе си и отсрещния човек. Колкото повече чувате звука „е” в смеха, толкова по-недоброжелателно е настроен събеседникът ви.

Смехът „хо-хо” свидетелства за почуда, критичност или протест на опонента.

Смехът „ху-ху” говори за страх, паника и несигурност пред травмиращи събития.

Смехът без причина, както и неумението да се сдържат емоциите в неподходяща ситуация са продиктувани от чисто биологични причини, свързани с нарушение на дейността на ендокринната система.

Поведение при смях

Ако човек се смее с удоволствие, като отмята глава назад и отваря устата си, това е признак за умението му да се наслаждава на живота. Тези хора не са обидчиви и могат да откриват позитивите във всяка ситуация. Добри лидери са.

Ако събеседникът ви реагира на смешките прекалено емоционално и театрално и се удря с длани по коленете - той се старае да бъде в центъра на вниманието. Тези личности умеят да заразяват околните с доброто си настроение, а сред отрицателните им черти са егоизмът и потайността.

Сподавеният смях говори за максимален самоконтрол. Трудно е да изкараш подобен човек извън релси. Тези хора са самоуверени и надеждни, но винаги търсят одобрението на близките и приятелите си. Вървят неотклонно към целите си.

Ако събеседникът ви се усмихва загадъчно и повдига десния ъгъл на устата си – това говори за хитрост и авантюризъм, силно чувствителност и обидчивост.

Хората, които се усмихват мило с лявата половина на устата си, са искрени, честни и добронамерени. Никога не отказват помощ и реагират спокойно на подигравките по свой адрес.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X