Напишете дума/думи за търсене

Как най-после да се харесаме

Защо по случай Новата година да не опитаме да озаптим негативните хрумвания и страха и да минем на вълната на оптимистите?! Нито скъпите кремове, нито пластичните операции или мъжът до нас може да ни направят по-красиви и позитивни в собствените ни очи. Има упражнения, с които да прекроим стария модел на негативно мислене, в нещо по-добро за нас.

Животът е еднакъв за всички, важен е прочитът

Ще кажете, не е вярно. Ще твърдите, че вашият живот е много по-труден от този на съседа, на приятелката ви, на заможния ви братовчед. Нищо подобно. Дори и да ви се струва, че този, в когото сте вперила очи, има просперитет, здраве, любов, бъдете сигурна, че той също има своите проблеми и трудни моменти. Животът е еднакъв за всеки, но гледната точка е различна. Когато ви хрумне да се сравнявате с друг човек или когато умът ви сервира някоя негативна мисъл, не завиждайте, не се кахърете, а действайте. Не казвайте: „Аз съм пълна жена и мъжете не ме харесват“, а отидете и си купете карта за фитнес или за танци. Или поне променете думите си на: „Имам секси форми и така се харесвам“.

Да акцентираме върху доброто за нас

Ако животът на някого ви се вижда ведър, то е защото той има лек характер, бързо забравя лошото и се съсредоточава върху позитивното. Някои хора все вадят лоши спомени – за раздели, за загуби, за лоши думи, и са все в страдалческо настроение. А други са ги забравили отдавна и не губят време и емоции на халос.

Забранени фрази: „Няма да изляза тази вечер, защото няма какво да облека“, „Изглеждам ужасно, въобще не съм красива“, „Не съм щастлива, защото нямам мъж до себе си“, „Никой не ме харесва и уважава“, „Ще съм много по-добре, ако имам повече пари.“

Това, което виждаме в огледалото е образът, който сами сме изградили за себе си. А хората, които срещаме, ни виждат, каквито се представяме. За да се променим, като първо упражнение може да напишем на лист хартия кои са нашите достойнства и положителни черти, и да ги четем всеки ден. Може да допълваме този списък и да го повтаряме на глас, за да си повярваме.

Ефикасно упражнение е и сутрин да застанем пред огледалото, да се усмихнем, и вместо да си кажем пак: „О, имам сенки под очите“ или „Страх ме е дали ще се справя със задачите в работата“, да изберем съвсем нова мантра за живот. Новите изречения могат да звучат така: „Аз съм красива жена, харесвам се и имам прекрасен живот“, „В работата може да ми предстоят предизвикателства, но ще ги разреша по най-бързия и лесен начин, и ще надмина себе си“ и т.н.. Нека не забравяме, че на всяка възраст може да променим гардероба, хобито или професията си, да получим нови сили за живот и вдъхновение. Когато непрестанно откриваме нови страни от живота, ще сме по-радостни и удовлетворени.

-------

Ако през деня се появи някоя отрицателна мисъл й благодарете, че ви е напомнила за неправилното отношение към себе си и живота, и я пуснете да мине покрай вас. Запълнете нейното място с нещо позитивно като: „Аз съм талантлива, умна и необикновена жена, която се чувства великолепно“.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X