Напишете дума/думи за търсене

6 признака, че си психически силна жена

Много често употребяваме изрази като "силен човек", "силна личност", "силна жена". Дали обаче съзнаваме в какво се крие истинската мощ на психически силното момиче? Дали тя е задължително "мъжко момиче"? Дали тя никога не плаче? Чуплива ли е? Как се отнася към околните? Психолозите ни помагат с отговорите на тези въпроси, като посочват 6 признака на психически силната жена.


1. Мнението на другите й дава посоки за размисъл, но не е определящо

Психически силните жени не позволяват мнението на някой друг да повлияе на собствената им оценка за себе си и за нещата. Те сами градят своето самочувствие и работят над него, развивайки го постоянно. Те притежават здравословни умения за справяне, които им помагат да излизат от трудни моменти и заплетени ситуации.

2. Слабостите й често са и нейна сила

Много хора вярват, че добротата, емоционалността и уязвимостта не са важни (или дори подходящи) и често ги разглеждат като признаци на слабост. Но психически силните жени разбират, че емоционалността не е признак на слабост. Тя може да е пречка понякога, но по-често е възможност за разбиране на другите и за по-дълбоко вникване в даден проблем.
Психически силните жени остават добри и емпатични въпреки недостатъците на това тяхно отношение към околните. Много често те ще са мишена на нападки заради своята уязвимост, но това няма да ги спре да бъдат такива, каквито са, защото дълбоко вярват в силата си.

3. Не се свенят да бъдат успели и можещи

Много жени се притесняват, че амбицията им може да ощети някого. Независимо дали попълват профил за запознанства или автобиография, те минимизират постиженията си. И когато чуят комплимент, те настояват: „О, не, това не беше нищо“, или дори: „Не, всъщност не съм толкова добра“. Не е нужно да омаложавате себе си и успехите си. Психически силните жени могат да постигат успехи, без да бъдат арогантни.
Те са доволни от усилията си и не се страхуват да говорят за постиженията си.

4. Не приемат обществен натиск

Има постоянен натиск жените да бъдат такива, каквито светът иска от тях - любезни, тихи и хубави. Психически силните жени съзнават, че този натиск може да доведе до пагубни навици - като нездравословен стремеж към съвършенство, премълчаване и ангажиране с токсично самообвинение. Те не допускат това. Зряло отчитат с какво са най-полезни на себе си и обществото и вярват в преценката си, без да се вписват в културните очаквания или в стереотипите за половете.

5.Те вдъхновяват 

Силата на ума не е нещо, което можеш да очакваш от всекиго. Но желанието ви да станете по-силни и да станете по-добри може да вдъхнови другите.

Психически силните жени не поучават и не са надменни спрямо другите. Вместо това те водят с примера си. А енергията им в създаването на най-силната версия на себе си често вдъхновява другите да ги следват.

6. Постоянно се поддържат "във форма" 

Психически силните жени разбират, че умствените мускули са като физическите. Те се нуждаят от упражнения, за да останат здрави. Така те непрекъснато работят върху отказването от лоши навици, които застрашават умствената им сила, и развиват по-здравословни, които им помагат да продължат да растат по посока най-големия си потенциал.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X