Напишете дума/думи за търсене

Зорница Мълчанкова: Дайте шанс на децата в малкия град (видео)

Вдъхновителки" е кампания на MILA.bg и "24 часа".

В нея ви разказваме за жени, които заразяват с добрия личен пример. Вдъхновяват околните да се развиват, впечатляват с постижения и идеи, с полезни дела.

Дами, които не се крият зад успеха на мъжете, а уверено разбиват стереотипи.

В първия сезон на кампанията ви срещнахме с известни в своите професии жени, щастливи и успели както в кариерата си, така и в личния си живот.

Целта на кампанията ни е да направим примера на „Вдъхновителките“ още по-заразителен. Ще популяризираме тях, но и ще мотивираме останалите.

Във видеопоредица ще ви представим всяка от вдъхновителките и нейните думи на първата церемония по отличаването на тези изумителни жени.

Детството на Зорница Мълчанкова преминава по спортните зали и площадки на предимно считани за мъжки спортове като баскетбол и футбол. Нейният баща изгражда у нея такава любов към спорта, че той се превръща в неин начин на живот. Заради баскетбола Зори напуска дома си в Гоце Делчев и заживява сама в София на 14-годишна възраст. С клуба на „Левски“ тя постига страхотни успехи и тъкмо когато получава покана за националния отбор, тежка травма я вади от играта.

Днес баща й вече го няма, но Зори е създала свой клуб по баскетбол и е успяла да запали толкова деца за спорта, че вече не й стигат силите да поеме всички желаещи. Затова тя кандидатства по програма за развитие на местните тютюнопроизводителни общности "Забавно лято, грижовна есен" и печели 10 000 лв към "Академия местни предприемачи". Тя продължава да получава оферти от други, по-големи градове, но всеки ден огънчето в очите на децата, които я наричат „тренер“, я изпълва със смисъл и нови дози вдъхновение.

                                                                                                                               

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X