Напишете дума/думи за търсене

Гергана Паси: Момичета, вие издигате Жената в друго космическо измерение!

Церемонията по отличаване на едни от най-вдъхновяващите жени в България премина изключително емоционално. Събитието събра жени с различни дейности, различни типажи жени, носещи вдъхновение от различни извори и по линията на различни житейски истории. Но когато се събраха във вторник вечерта в „Перото“, сякаш всички бяха едно - кълбо от позитивна енергия, вълна от трепетна емоция. Отзвукът от церемонията беше толкова силен и продължи да рисува изживяната емоция през целия ден вчера и днес из социалните мрежи. Ето само част от реакциите.

Гергана Паси:

Винаги съм била привърженик на "gender blindness", т.е конкретната жена е важна заради уникалните й лични качества, а не заради пола... Снощи обаче се озовах в една от най-смислените женски компании, в които някога съм попадала.... Благодарение на в. "24 часа" и на Мила Иванова и на избраните от тях 18 вдъхновителки. Напълно неизвестни, но в пъти по-велики от всички известни жени, взети заедно.

Момичета, вие издигате Жената в друго космическо измерение!!! 

Маги Пашова:

отляво надясно: Румяна Босева - Лулуто, Маги Пашова, Ева Тонева, Елена Карагьозова
отляво надясно: Румяна Босева - Лулуто, Маги Пашова, Ева Тонева, Елена Карагьозова

„Бъдете добри винаги, когато това е възможно. А това е възможно винаги!“

С тези думи на Биляна Савова завърши снощната церемония „Вдъхновителки 2018“, част от която имах щастието да бъда.

Щастие е да бъдеш в зала, пълна с хора (жени и мъже!), които носят озарение.

Хора, които са избрали да раздават частици от себе си на другите, за да им вдъхват вяра, надежда, оптимизъм, сила, кураж, любов.

Хора, които учат, създават, творят, помагат, раздават и предават нататък.

Хора, които не са забравили да се усмихват. Които могат да прегръщат. Които знаят как да обичат.

Хора, които са тук, на тази Земя, за да носят светлина и да бъдат светлина.

Защото, както каза адв. д-р. Мария Петрова, наш дълг е да оборим думите на Сър Тери Пратчет, който казва: „Няма значение колко бързо се движи светлината, защото мракът вече е там.“

Снощи, в „Перото“ нямаше мрак. А светлината беше заразителна!

Затова благодаря на всички хора в залата, че си тръгнахме оттам, понесли светлина в душите си!

Благодаря на 24 часа, mila.bg и най-вече на Мила Иванова за тази изключителна инициатива и нейната кулминация. Благодаря ти, Мила, че ме направи част от това неповторимо преживяване, и че видя в мен вдъхновителката, която аз трудно виждам в себе си.

В свят, който все повече бърза, все по-голям брой ценности се размиват, все повече хора са обхванати от мания за публичност на всяка цена, в този свят, повече от всякога имаме нужда от истински вдъхновители! И от това да правим добро.

Мария Петрова:

Илиян Любомиров връчи плакет на адв. Мария Петрова
Илиян Любомиров връчи плакет на адв. Мария Петрова

Още ме държи приятната емоция от снощи! Благодаря ти, Мила Иванова, че ме избра, че ме вдъхнови, че ме подкрепи, че те има, че си прекрасна и нормална, без това да значи банална! Благодаря ви, Петя Дикова ( +1) и Илиян Любомиров, че сте това, което сте, а то е много повече от колкото ние подозираме!

И за всички просветни, ставайте, че: "Кобе вече е там и хвърля!"

Анета Савова:

Когато миналото лято се срещнах с журналиста и главен редактор на Mila.bg - Мила Иванова в едно заведение, за да ми вземе интервю, не знаех, че планира да превърне поредицата в паметно събитие с мисия да предаде нататък посланията и примера на 18 жени.

За мен беше огромна чест да бъда отличена редом с изключителни жени, преодолели дъното и днес служещи за пример на десетки други като Биляна Савова, основател на фондация “Мога сам”, подпомагаща хората с множествена склероза, Дора Прангаджийска, психотерапевт с кауза да помага на хората, които са осиновени или планират да станат осиновители, Дара Борисова, посветила живота си на глухонемите деца и даваща им прозорец към света, адв. Мария Петрова, първият и единствен юрист-медик със собствена кантора, специализираща медицинско право, както и останалите творящи жени с невероятни таланти в областта на фотографията, сладкарството и кулинарията, които аз никога няма да развия.?

Понякога най-случайните срещи се превръщат във възможност да оцениш живота. Такава беше за мен вчерашната вечер. Благодаря ти, Мила!

Люба Златкова – Буболинката:

Буболинката заедно с част от децата си след церемонията
Буболинката заедно с част от децата си след церемонията

Вчера бях част от нещо много смислено, много истинско, много вълнуващо и много вдъхновяващо - "Вдъхновителки 2018". Благодаря на Мила и на всички, които стоят зад тази инициатива. Благодаря на останалите вдъхновителки. Благодаря на всички вас, които ни имате за вдъхновителки. <3

Силвия Лулчева:

снимка: Николай Литов
снимка: Николай Литов

Красиво, нежно, нормално и споделено вдъхване на Вдъхновение! Без поза, суета и “подправки”! Не беше женско, беше вселенско!!!

Людмила Йорданова, гост на церемонията:

Днес 24 часа и mila.bg направиха едно много човешко и трогателно събитие, посветено на #Вдъхновителките, за което предполагам тепърва ще се говори. Много е лесно да награждаваш известни лица, които всички разпознаваме и чийто истории знаем наизуст. Трудно е да издириш удивителни „обикновени“ жени, с невероятни житейски истории и съдби, които помагат на други хора и са пример в ежедневието си, да ги накараш да застанат пред обектива и да говорят. Както е и трудно да не се изкушиш да направиш от това конкурс, подобен на тези за красота и да подреждаш чрез гласуване на първо, второ, трето място победителите в състезанието...

Е, Мила Иванова, Христина Стоянова и целият ви екип, вие го направихте! И историите на всичките ви героини бяха силни. И беше страхотно, че обърнахте клишето с хастара и този път известни хора, връчваха награди и искрено благодариха на „непопулярни“ лица. Благодарим за поканата да присъстваме на днешната церемония! Беше удоволствие!

Вижте още снимки от церемонията ТУК.

Историите на всички вдъхновителки може да четете ТУК.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X